La CCMA ha donat 130.000 euros extres al ‘Nexes’ de TV3 per compensar els efectes de la covid-19

Només el programa de Mònica Terribas i Jordi Basté, que ha costat 1,35 milions i amb una audiència que ha caigut per sota del 10%, ha rebut aquest tracte de favor per part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Imatge del programa 'Nexes' de TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha donat 130.180,34 euros a la productora Arena Sport Media SLU per compensar-la pels problemes que li ha causat la pandèmia de la covid-19 en la preparació del programa Nexes, que dirigeixen i presenten Mònica Terribas i Jordi Basté. És l’única de les productores que realitzen programes a TV3 que ha tingut aquest tracte especial. La CCMA va firmar un contracte amb Arena Sport Media el 29 de juliol de l’any passat perquè produís Nexes. Aquest contracte es va valorar en 1.349.679,42 euros. El 23 de desembre, la CCMA va aprovar concedir un ajut de 58.349,50 euros a aquesta productora pel concepte de “addenda per necessitats Covid”. El passat 10 de febrer, va aprovar un segon ajut –en aquest cas, de 71.830,84 euros- pel concepte de “addenda aturada per covid, 4 setmanes”. Nexes ha costat, per tant, a l’erari públic català, de moment, 1.479.859,76 euros.

La CCMA ha encarregat a algunes productores la realització de documentals vinculats a la pandèmia però no ha donat diners a fons perdut a cap d’elles. El 19 de novembre va encarregar a La Manchester Radiofònica, la productora de Ricard Ustrell, la realització d’un capítol especial dedicat a la covid-19 del seu programa Quatre Gats, per 45.951,69 euros, i el 3 de desembre en va encarregar un altre a La Kaseta Ideas Factory perquè dediqués a aquesta malaltia un capítol de Perquè volen els avions?. Li va pagar 54.577,40 euros. Han costat menys aquests dos capítols junts, de prop d’una hora cadascun, que els ajuts sense contrapartida concedits a Nexes.

El programa de Terribas i Basté es va estrenar el dimecres 17 de febrer i, segons les dades ofertes per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), va tenir una mitjana de 345.000 espectadors i una quota de pantalla del 16,1%. En la següent emissió, el dimecres 24, aquestes dades havien sofert una notable davallada. Va tenir una quota del 15% i 327.000 espectadors de mitjana. El tercer programa, emès el 2 de març, va tenir encara menys audiència: Un 13,3% i 278.000 espectadors. El quart programa es va emetre aquest dimecres 10 de març. Va caure per sota del 10% d’audiència (9,6%) i només el van seguir 181.000 espectadors. Va quedar fora dels vint programes més vistos del dia. La nota de premsa triomfal de cada dia de la CCMA recordant que TV3 va ser líder d’audiència el dia abans es va oblidar dels resultats de Nexes.

Nexes dura 90 minuts i s’emet des d’un gran plató muntat a la Fira de Mostres de Barcelona. En la presentació que la CCMA va fer del programa, el director de TV3, Vicent Sanchis, va agrair que Terribas i Basté encapçalessin un projecte que, segons ell, “ens permet recuperar un gran format de televisió amb espectacle”. Durant el programa, un centenar de persones es desplacen per un terra que simula un rusc i expliquen les seves experiències amb un verb com a motiu de cada sessió. Fins ara, s’han tractat els verbs compartir, mentir, començar i creure. “El programa vol divertir, emocionar, sorprendre i convertir-se en el mirall de qui som, amb l’objectiu de mostrar una visió renovada de la societat catalana en tota la seva diversitat i complexitat”, segons TV3. El contracte entre la CCMA i Arena Sport Media SLU per produir Nexes té una durada de 8 mesos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides