Serret torna de Brussel·les i s’entrega al Suprem

El tribunal cita la diputada electa per declarar i, fins aleshores, estarà en llibertat

meritxell serret
meritxell serret

L’exconsellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que es trobava fugida a Brussel·les des de 2017, ha tornat a Catalunya per exercir de diputada al Parlament i ha comparegut voluntàriament aquest dijous al Tribunal Suprem.

El tribunal ha informat que Serret s’ha posat a la seva disposició i que ha regularitzat “la seva situació processal de rebel·lia”. El magistrat instructor, que no l’ha pogut veure, la citarà properament per declarar, però ha decidit deixar-la, fins aleshores, en llibertat.

L’exconsellera de l’executiu presidit per Puigdemont va ser processada pels delictes de malversació de fons públics i desobediència. No hi havia cap euroordre contra ella, però sí una ordre nacional de detenció.

En un comunicat, ERC assegura que la decisió de Serret de tornar a Catalunya per exercir de diputada des del Parlament respon “a la voluntat de mantenir la lluita contra la repressió contra l’independentisme i a favor de l’autodeterminació, fent política des de Catalunya i mirant d’obrir camí a la resta d’exiliats polítics”.

En aquest sentit, l’exconsellera ha afirmat que “la decisió estava molt meditada” i que “penso que és la decisió correcta i el pas lògic en la meva lluita per contribuir a posar fi a la repressió contra l’independentisme de l’estat espanyol”.

Serret, que havia estat des de 2018 delegada del govern català a Brussel·les, va ser escollida diputada d’ERC per Lleida en els passats comicis autonòmics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides