Serret torna de Brussel·les i s’entrega al Suprem

El tribunal cita la diputada electa per declarar i, fins aleshores, estarà en llibertat

meritxell serret
meritxell serret

L’exconsellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que es trobava fugida a Brussel·les des de 2017, ha tornat a Catalunya per exercir de diputada al Parlament i ha comparegut voluntàriament aquest dijous al Tribunal Suprem.

El tribunal ha informat que Serret s’ha posat a la seva disposició i que ha regularitzat “la seva situació processal de rebel·lia”. El magistrat instructor, que no l’ha pogut veure, la citarà properament per declarar, però ha decidit deixar-la, fins aleshores, en llibertat.

L’exconsellera de l’executiu presidit per Puigdemont va ser processada pels delictes de malversació de fons públics i desobediència. No hi havia cap euroordre contra ella, però sí una ordre nacional de detenció.

En un comunicat, ERC assegura que la decisió de Serret de tornar a Catalunya per exercir de diputada des del Parlament respon “a la voluntat de mantenir la lluita contra la repressió contra l’independentisme i a favor de l’autodeterminació, fent política des de Catalunya i mirant d’obrir camí a la resta d’exiliats polítics”.

En aquest sentit, l’exconsellera ha afirmat que “la decisió estava molt meditada” i que “penso que és la decisió correcta i el pas lògic en la meva lluita per contribuir a posar fi a la repressió contra l’independentisme de l’estat espanyol”.

Serret, que havia estat des de 2018 delegada del govern català a Brussel·les, va ser escollida diputada d’ERC per Lleida en els passats comicis autonòmics.

(Visited 529 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari