Laura Borràs serà la nova presidenta del Parlament de Catalunya

Junts aposta per situar l'exconsellera de Cultura al front d'una Mesa amb majoria independentista

La presidenta del Parlament, Laura Borràs

Laura Borràs serà la propera presidenta del Parlament de Catalunya. Junts ha ratificat la seva candidatura aquesta tarda després que al matí s’ha tancat l’acord amb ERC i la CUP per garantir una majoria independentista a la Mesa de la Cambra.

L’executiva de Junts s’ha reunit aquesta tarda a les 18 hores per confirmar el nom. Durant les negociacions amb ERC i la CUP, Junts ha evitat concretar el nom de la seva candidata, emparant-se en el procediment d’elecció interna del partit.

L’aposta de Junts per situar Borràs com a president del Parlament canvia el repartiment de papers dins la formació i projectaria els focus com a peça clau del partit al nou Govern damunt d’Elsa Artadi. Aquest moviment de peces hauria estat un dels temes de debat a l’executiva.

L’acord per a la composició de la nova Mesa s’ha anunciat aquest matí. ERC ha confirmat que donaran suport a la proposta de Junts. Per la seva banda, el diputat de la CUP Carles Riera ha deixat clar que el seu grup no votarà Borràs per la seva imputació per fraccionament de contractes mentre dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, però tampoc deixarà que la presidència quedi en mans del PSC.

Quan demà es constitueixi la nova Mesa, Borràs en té prou amb el vot dels 32 diputats del seu grup i els 33 d’ERC per superar la candidata socialista en cas que la CUP, com ha anunciat, no obstaculitzi la seva designació i, per tant, s’abstingui.

La vicepresidència primera de la Mesa quedaria en mans d’ERC. Junts tindria la secretaria primera mentre que ERC cedirà a la CUP la secretaria segona. Amb aquest repartiment els grups independentistes tindrien ja garantida la majoria absoluta de la Mesa.

(Visited 320 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari