Josep Costa no repetirà al Parlament de Catalunya

El qui va ser vicepresident de la cambra no ocuparà l'escó de Puigdemont i deixa pas a Glòria Freixa

Josep Costa
Josep Costa

El fins ara vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Josep Costa, no tornarà a la cambra catalana després de la constitució del nou ple d’aquest divendres on pondran possessió de l’escó els diputats electes de les darreres eleccions del passat 14 de febrer.

Es dona la circumstància que Costa anava de número 17 a la llista de JxCat per Barcelona i, en principi, amb els resultats electorals quedava fora del nou Parlament. La renúncia a l’escó de Carles Puigdemont, que anava de número 1 de la llista de Junts però que ha preferit seguir d’europarlamentari, va provocar que Costa pogués tornar a accedir a un escó de la cambra catalana.

Però avui s’ha comunicat que Costa ha renunciat a aquesta possibilitat i que serà la candidata que el succeïa a la llista, Glòria Freixa, qui ocuparà l’escó que deixa lliure l’expresident de la Generalitat, que es troba a Bèlgica des que va fugir de la justícia espanyola.

En la passada legislatura Costa s’ha destacat per diferents enfrontaments amb el president sortint del Parlament de Catalunya, el republicà Roger Torrent, i amb posicionaments oposats amb els plantejaments polítics defensats dins i fora de la cambra catalana per ERC. Algunes fonts apunten a Catalunya Ràdio, però, que Costa hauria renunciat a l’escó al Parlament per formar part del nou executiu català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides