Forcadell prefereix Borràs a Juvillà

L'expresidenta del Parlament vol que una dona com la candidata de Junts exerceixi el càrrec en comptes de l'aspirant de la CUP

Carme Forcadell
Carme Forcadell

L’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell (ERC) ha manifestat que prefereix que aquest càrrec, el de la segona autoritat de Catalunya, l’exerceixi una dona, com la candidata de Junts a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, el paper de la qual durant la pròxima legislatura és encara objecte de debat en el sí de Junts.

En una entrevista concedida a TV3, Forcadell ha dit que “no preferiria” el candidat de la CUP, Pau Juvillà, perquè “és un home i jo prefereixo a una dona”. Considera que Borràs “hi té tot el dret” perquè forma part de la candidatura independentista més votada després de la d’ERC, i ha afegit que “si vol ser presidenta, endavant. Té el meu suport”.

Forcadell troba que la relació entre ERC i Junts, marcada ara per la desconfiança, es pot redreçar a partir de l’establiment d’un objectiu comú. Així mateix, considera que ERC té motius per retirar el suport al govern d’Espanya, però també ha apostat per mantenir-se a la taula de diàleg.

D’altra banda, l’expresidenta del Parlament manté que va ser condemnada a onze anys i mig de presó per haver presidit l’ANC, no per haver estat presidenta del Parlament. Segons ella, ho demostra el fet que altres membres de la Mesa que ella presidia no hagin estat condemnats a penes de presó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides