Junts i la CUP mantenen la disputa per la presidència del Parlament

La segona reunió entre els partits independentistes torna a acabar sense acords i divendres es constitueix la cambra

La segona reunió entre ERC, Junts i CUP ha tornat a acabar sense cap acord. Els tres partits independentistes han reprès la negociació quan falten 48 hores per constituir el Parlament i encara no hi ha cap entesa ferma. Els anticapitalistes mantenen el seu diputat electe Pau Juvillà com a aspirant a la presidència del Parlament.

Per la seva banda, Junts no ha proposat cap nom per al càrrec, si bé ha reiterat que entén que els pertoca la cadira. Hi podria aspirar Laura Borràs, que també sona com a vicepresidenta del Govern. Sí que hi hauria entesa perquè l’executiu el formin només ERC i Junts.

En un comunicat, la CUP expressa “preocupació” davant del fet que Junts per Catalunya “segueixi exigint la presidència del Parlament sense voler concretar ni proposta política ni noms” i denuncien que el partit de Carles Puigdemont “ni tan sols” es mostra disposats a parlar-ne, “portant la situació al límit”.

D’altra banda, també veuen amb preocupació la “poca concreció” del projecte polític d’ERC i de Junts. La formació situava en aquest capítol una moratòria de l’ús de bales ‘foam’, la no participació de la Brimo als desnonaments i que la Generalitat no es personi contra independentistes i activistes socials.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides