La primera reunió entre ERC, Junts i CUP acaba sense cap acord

Els anticapitalistes insisteixen en la voluntat d'assumir la presidència del Parlament, que també voldria Junts

La primera reunió entre les tres forces independentistes amb representació al Parlament -ERC, Junts i la CUP- des de les eleccions del 14 de febrer ha acabat sense acord, per bé que han apuntat que sí que s’ha avançat en la recerca d’una entesa que permeti escollir la mesa del Parlament. El ple està convocat per aquest divendres al matí, quan finalitza el termini legal.

En una nota de premsa la CUP ha insistit en la voluntat d’assumir responsabilitats institucionals perquè durant la legislatura es “garanteixi” que a la cambra s’hi pugui “parlar de tot”. Els anticapitalistes insisteixen que estan disposats a tenir la presidència del Parlament per assolir aquest objectiu. Veus de Junts també havien formulat l’ambició de liderar la cambra des que va conèixer els resultats electorals.

En la reunió trilateral, celebrada al Parlament, també s’han debatut compromisos en clau de resposta a la crisi sanitària, social i econòmica, com el desplegament de la renda bàsica universal o la regulació del preu del lloguer, i aspiracions en la carpeta nacional, com l’exercici del dret a l’autodeterminació. Junts considera que els contactes d’avui han servit per “continuar avançant en la consolidació de majories independentistes”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides