Estudien aixecar el confinament comarcal els propers dies

El Govern també estudia permetre entrar i sortir de Catalunya per Setmana Santa per visitar familiars

Meritxell Budó
Meritxell Budó

El Govern creu que el confinament comarcal es podria aixecar en els propers dies. La portaveu Meritxell Budó ha dit en roda de premsa que el Procicat estudia seguir flexibilitzant les mesures contra la pandèmia i que la mobilitat es podria obrir “ben aviat” si les dades epidemiològiques acompanyen.

En concret, Budó ha detallat que això seria “la setmana vinent o l’altra”, en funció de l’evolució de la pandèmia. El Procicat ho estudiarà entre aquest dimecres i dijous.

Així, el pla per a la Setmana Santa –que es podria tancar aquesta mateixa setmana- permetria la mobilitat interna dins de Catalunya amb una certa llibertat. A més, tal com va passar per Nadal, Budó també ha dit que està sobre la taula la possibilitat de permetre els desplaçaments fora de Catalunya per visitar familiars o persones properes, encara que es mantingui el confinament perimetral.

En la mateixa línia, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha defensat la necessitat de “donar aire” i relaxar les restriccions per evitar els contagis de covid-19. Argimon s’ha expressat en aquests termes en una roda de premsa aquest dimarts, hores després que el Govern hagi assegurat que estudia aixecar el confinament comarcal. “Fa molt que hi ha restricció de drets i llibertats i donar aire es pot concretar de moltes maneres”, ha dit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides