Mònica Roca, primera presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona

La successora de Canadell va assistir a l'acte empresarial unitari de Foment, però va rebutjar una part del manifest

Mònica Roca
Mònica Roca

El ple de la Cambra de Comerç de Barcelona ha fet oficial el nomenament de la primera presidenta de la seva història, Mònica Roca, coincidint amb el dia de la dona. Roca, fins ara vicepresidenta, succeeix Joan Canadell oficialment després de superar la votació amb 32 vots a favor, 4 en contra i 6 vots en blanc.

El traspàs de poders de Canadell a Roca ja s’havia previst a l’inici de mandat, però s’ha avançat per la incorporació de Canadell a la primera línia política, com a candidat i ara diputat de Junts. Roca presidirà la Cambra durant els dos pròxims anys.

Un repte de la seva presidència serà el finançament, el qual no ha rebut el suport de fons públics amb una llei de cambres, com volia Canadell. Controlada per la candidatura Eines de País, que va promoure l’ANC, la Cambra ha perdut el suport de grans empreses i va tancar l’exercici del 2020 amb 477.000 euros de pèrdues, que va atribuir al programa de suport a pimes contra la crisi originada per la pandèmia.

La setmana passada, Roca va decidir a darrera hora representar la Cambra a l’acte unitari organitzat per Foment del Treball, en el qual les organitzacions empresarials, incloses les sobiranistes, van reclamar deixar estar la confrontació política, apostar pel diàleg i prioritzar la recuperació econòmica.

La Cambra, això sí, va marcar distàncies: “Assistim a l’acte Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació per seguir defensant el teixit empresarial que és a qui ens devem. Però no compartim el manifest íntegrament i seguim fidels al manifest de les cambres”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides