Canadell també esborra els tuits contra la conferència d’Aragonès

El número 3 de Puigdemont i Borràs se salta la línia oficial de Junts en plena negociació amb ERC

Joan Canadell
Joan Canadell

Joan Canadell, el número 3 de la llista per Barcelona de Junts a les eleccions del 14-F, ha esborrat els tuits amb què va criticar la recent conferència de Pere Aragonès, uns missatges que es desmarcaven de la línia oficial de la seva formació, ara immersa en les negociacions amb ERC per formar un altre govern independentista.

Mentre que els seus companys de candidatura, començant per la candidata a la presidència Laura Borràs, mantenen una postura prudent i eviten ara criticar ERC frontalment, Canadell va expressar que no comparteix “la visió de país” exposada per Aragonès en la conferència, fins al punt d’afirmar que “si això ho accepta Junts, jo em descarto per ser al govern”. Durant la campanya, Borràs havia afirmat que el seu número 3 seria un dels consellers, si ella formava govern.

A més, Canadell va mostrar el seu rebuig per un pla “només social, en cap cap econòmic”, i va lamentar que la proposta d’Aragonès no reflecteix correctament el resultat dels comicis, que segons ell van situar ERC i Junts en una situació d’empat, de la qual considera que ha de resultar que ERC obtingui la presidència de la Generalitat, i Junts, la vicepresidència, a més de la presidència del Parlament.

Aquestes manifestacions, que ha esborrat després, s’afegeixen a les declaracions que va fer el passat mes de gener durant una entrevista a Ràdio 4: davant l’escenari d’una eventual inhabilitació de Laura Borràs com a presidenta de la Generalitat, va manifestar que “veurem qui hi ha que vulgui ser-ho, i veurem qui pot ser-ho, i veurem amb quin programa, amb quin projecte”. “Tot això està molt obert, però jo t’asseguro que no tinc cap intenció [de postular-se com a president]”, va reblar.

Així doncs, tot i que va reiterar que no preveia fer un pas endavant, adduint que no se sentia preparat, ni tan sols va plantejar aleshores la possibilitat de desobeir l’eventual inhabilitació, sinó que es va referir clarament a com trobar un relleu per a Borràs.

Durant la campanya, d’altra banda, Canadell va esborrar tuits amb què havia elogiat políticament Donald Trump, així com un missatge del 2015 amb què havia expressat orgull per l’expresident Jordi Pujol i el primogènit d’aquest, Jordi Pujol Ferrusola.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.