Bars i restaurants poden obrir aquesta setmana de forma ininterrompuda de 7.30h a 17h

El sector veu insuficient la flexibilització horària i reclama que s’allargui l’obertura fins el toc de queda

La terrassa d'un bar

Arran de la flexibilització de les restriccions anunciada la setmana passada pel Procicat, bars i restaurants poden obrir aquesta setmana de 7.30h a 17h de forma continuada. Tanmateix, el sector de la restauració veu el relaxament horari insuficient i demana al govern català que permeti l’obertura continuada fins al toc de queda (22h).

En aquest sentit, el Gremi de Restauració de Barcelona considera que l’ampliació horària “no és més que un passet que no convida a desafectar treballadors en ERTO” i recorda que sumen 3 hores més “on el consum és baix”. Així mateix, asseguren que “si algú creu que a les 17h la ciutadania es tancarà a casa, s’equivoca: la socialització continuarà a places, parcs i, sobretot, a domicilis particulars”.

A part del canvi en l’horari de la restauració, a partir d’aquest dilluns també està permès que obrin els vestidors de les instal•lacions esportives, que es reprenguin les lligues federades a partir dels 16 anys, i que l’activitat universitària recuperi la presencialitat amb un 30% de l’aforament. Al mateix temps, també estan autoritzades, novament, les extraescolars de batxillerat i de formació professional.

En l’àmbit cultural, es poden fer actes a museus, biblioteques i sales d’exposicions amb el 50% de l’aforament, i activitats en centres cívics a l’aire lliure per a majors de 65 anys sempre i quan hi hagi grups de màxim 6 persones.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.