Bars i restaurants poden obrir aquesta setmana de forma ininterrompuda de 7.30h a 17h

El sector veu insuficient la flexibilització horària i reclama que s’allargui l’obertura fins el toc de queda

Arran de la flexibilització de les restriccions anunciada la setmana passada pel Procicat, bars i restaurants poden obrir aquesta setmana de 7.30h a 17h de forma continuada. Tanmateix, el sector de la restauració veu el relaxament horari insuficient i demana al govern català que permeti l’obertura continuada fins al toc de queda (22h).

En aquest sentit, el Gremi de Restauració de Barcelona considera que l’ampliació horària “no és més que un passet que no convida a desafectar treballadors en ERTO” i recorda que sumen 3 hores més “on el consum és baix”. Així mateix, asseguren que “si algú creu que a les 17h la ciutadania es tancarà a casa, s’equivoca: la socialització continuarà a places, parcs i, sobretot, a domicilis particulars”.

A part del canvi en l’horari de la restauració, a partir d’aquest dilluns també està permès que obrin els vestidors de les instal•lacions esportives, que es reprenguin les lligues federades a partir dels 16 anys, i que l’activitat universitària recuperi la presencialitat amb un 30% de l’aforament. Al mateix temps, també estan autoritzades, novament, les extraescolars de batxillerat i de formació professional.

En l’àmbit cultural, es poden fer actes a museus, biblioteques i sales d’exposicions amb el 50% de l’aforament, i activitats en centres cívics a l’aire lliure per a majors de 65 anys sempre i quan hi hagi grups de màxim 6 persones.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides