Per què s’ha enfadat Joel Joan amb Gabriel Rufián?

Perquè la piulada que va escriure el líder d’ERC al Congrés dels Diputats criticant a les infantes Elena i Cristina per haver-se vacunat contra la covid-19 als Emirats Àrabs estava escrita en castellà, i no en català. Rufián havia formulat una comparativa entre la situació de les persones més pobres i la de les germanes del rei Felip VI: “Miles de personas pobres recorriendo miles de km apilados en cayucos para poder trabajar y tener una vida tan digna como cualquiera. Dos personas ricas recorriendo miles de km escoltadas en avión para poder ver a su padre fugado y vacunarse mucho antes que cualquiera.

Arran de la piulada, Joel Joan ha contestat Rufián que si hagués escrit la piulada en català hauria “fet mal de veritat a l’imperi decadent espanyol” perquè la llengua catalana “els cou més que el nitrogen”. Aquest actor li ha assegurat també que “així ni et fas més amic dels fatxes ni ets una abanderat de la revolució ni de la república independent de Catalunya.”

No és la primera ocasió en què Joan recrimina a Rufián que escrigui en castellà a Twitter. Pocs dies després de les eleccions catalanes, l’actor català responia així una piulada del diputat d’ERC: “S’ha acabat la campanya s’han acabat els tuits en català i ja torna l’espanyol. Ara tot és més cosmopolita.”

D’altra banda, al llarg dels darrers dies, Joan s’ha mostrat molt crític amb la posició d’ERC de voler formar un executiu independentista on també hi siguin els comuns. En aquest sentit, el també productor i guionista ha escrit tuits com: “Deixeu que governin amb els repressors i tot caurà pel seu propi pes. Posar a Junts i Comuns al mateix sac no cola. No som tant imbècils” o “De la independència es proclama i es defensa a l’equidistancia i fer la puta i la ramoneta. Quina peneta”.

(Visited 724 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari