Els metges demanen que es vacuni amb AstraZeneca a totes les edats

Jaume Padrós assegura a la consellera Alba Vergés que els professionals sanitaris li donaran suport

Vacuna contra la covid-19

El president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ha demanat a la consellera de Salut, Alba Vergés, que desobeeixi la normativa de l’estat espanyol i ampliï l’aplicació de la vacuna d’AstraZeneca a tots els grups d’edat. En nom del Col·legi de Metges, Padrós ha fet una piulada interpel·lant directament la responsable del Departament de Salut, assegurant que si pren aquesta decisió tindrà tot el suport dels professionals i facultatius sanitaris.

Altres organitzacions de professionals sanitaris, com el Col·legi de Fisioterapeutes, s’hi han sumat a la petició dels metges, considerant que la vacunació “ha de ser prioritària”. Els fisioterapeutes recorden que la vacunació “està sent eficaç”.

El Departament de Salut ja va enviar dimarts una carta al ministeri de Sanitat per reclamar que s’ampliés la vacunació amb Astrazeneca “com a mínim” fins als 65 anys.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va advertir que “s’està privant moltes persones d’una vacuna que és eficaç i efectiva” també en persones grans i va recordar que hi ha països europeus, com ara França i Itàlia, que estan obrint la franja d’edat per vacunar amb Astrazeneca.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari