La Fiscalía descarta el delito de odio en el chat de exmilitares que hablaban de fusilar a 26 millones de españoles

Archiva las diligencias aduciendo que no se puede inferir que el objetivo de la conversación fuera promover la hostilidad hacia un colectivo protegido por la ley

Dolores Delgado, la fiscal general del Estado
Dolores Delgado, la fiscal general del Estado

La Fiscalia ha arxivat la investigació sobre el xat on exmilitars de la 19a promoció de l’Exèrcit de l’Aire van deixar comentaris sobre “afusellar 26 milions de fills de puta” i van discutir sobre la possibilitat de donar un cop d’Estat.

El Ministeri Públic ha conclòs que els participants hi expressaven opinions “amb llibertat” i “en la confiança de trobar-se entre amics”, i que no es pot inferir que l’objectiu de la conversa fos “promoure, fomentar o incitar a l’odi, l’hostilitat o la violència contra un col·lectiu dels expressament contemplats com a grup” per la llei.

En aquest sentit, la Fiscalia considera que no existia una voluntat de difondre les converses fora del grup participant en el xat, per la qual cosa no troba que es pugui comparar la intencionalitat als actes del “món exterior”, sinó que constitueixen, més aviat, “una forma d’expressar descontent amb la situació polític actual”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides