La Fiscalia descarta el delicte d’odi en el xat d’exmilitars on es parlava d’afusellar 26 milions d’espanyols

Arxiva les diligències adduint que no es pot inferir que l'objectiu de la conversa fos promoure l'hostilitat cap a un col·lectiu protegit per la llei

Dolores Delgado, la fiscal general de l'Estat
Dolores Delgado, la fiscal general de l'Estat

La Fiscalia ha arxivat la investigació sobre el xat on exmilitars de la 19a promoció de l’Exèrcit de l’Aire van deixar comentaris sobre “afusellar 26 milions de fills de puta” i van discutir sobre la possibilitat de donar un cop d’Estat.

El Ministeri Públic ha conclòs que els participants hi expressaven opinions “amb llibertat” i “en la confiança de trobar-se entre amics”, i que no es pot inferir que l’objectiu de la conversa fos “promoure, fomentar o incitar a l’odi, l’hostilitat o la violència contra un col·lectiu dels expressament contemplats com a grup” per la llei.

En aquest sentit, la Fiscalia considera que no existia una voluntat de difondre les converses fora del grup participant en el xat, per la qual cosa no troba que es pugui comparar la intencionalitat als actes del “món exterior”, sinó que sosté que constitueixen, més aviat, “una forma d’expressar descontent amb la situació polític actual”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.