El públic de TV3 dona l’esquena al programa ‘Nexes’ dels periodistes Mònica Terribas i Jordi Basté

La CCMA ha pagat 1,4 milions d'euros per un producte que es va estrenar amb 345.000 espectadors i en la segona emissió en va perdre prop de 20.000

Jordi Basté i Mònica Terribas, al plató del programa de TV3 'Nexes'

El programa Nexes, dirigit i presentat per Mònica Terribas i Jordi Basté, pel qual TV3 ha pagat 1,4 milions d’euros, s’ha estrenat amb baixos nivells d’audiència i ha confirmat els dubtes sobre quin sentit tenia dedicar tants diners a un projecte com aquest. Nexes es va estrenar el dimecres 17 de febrer i, segons les dades ofertes per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), va tenir una mitjana de 345.000 espectadors, una quota del 16,1% i una audiència acumulada d’un milió d’espectadors. En la següent emissió del programa, el dimecres 24, aquestes dades havien sofert una notable davallada. Va tenir una quota del 15%, 327.000 espectadors de mitjana i una audiència acumulada de 927.000. És a dir, va perdre 18.000 espectadors de mitjana i 73.000 d’audiència acumulada i 1,1% de quota de pantalla.

La CCMA va comprar Nexes a una productora creada un any abans, Arena Sports Media, mitjançant un contracte que porta data del 29 de juliol, dotze dies després que Mònica Terribas anunciés que la temporada 2020-2021 no presentaria el programa El matí de Catalunya Ràdio amb el qual encara tenia un any de compromís. L’encàrrec estava previst que tingués una durada de vuit mesos i es va signar per un valor d’1,35 milions d’euros. El passat 23 de desembre, la CCMA va donar 58.349 euros més a Arena Sport Media mitjançant una addenda al contracte anterior amb la descripció “necessitats Covid”. Els diners que la CCMA ha pagat per aquest programa surten dels sis milions que el Departament de Cultura de la Generalitat li va traspassar pel “foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”. Mediapro va ser l’altra productora més beneficiada per aquest repartiment, ja que va rebre 2,2 milions d’euros per la realització d’una sèrie televisiva que du el nom de L’última nit del karaoke, de la qual la CCMA no n’ha donat cap informació. Els 2,45 milions restants se’ls van repartir els altres 32 candidats seleccionats, amb un promig de 76.500 euros per programa.

Nexes dura 90 minuts i s’emet des d’un gran plató muntat a la Fira de Mostres de Barcelona. En la presentació que la CCMA va fer del programa, el director de TV3, Vicent Sanchis, va agrair que Terribas i Basté encapçalessin un projecte que, segons ell, “ens permet recuperar un gran format de televisió amb espectacle”. Malgrat l’elevat cost del programa, Sanchis va afirmar que sense Conserves Ferrer, que el patrocina, “no hauria estat possible el projecte”. Conserves Ferrer té una bona relació amb la CCMA, on també patrocina el programa El búnquer, de Catalunya Ràdio.

La posada en escena de Nexes és complicada i acaba confonent l’espectador i els propis presentadors. Un centenar de persones es desplacen per un terra que simula un rusc i expliquen les seves experiències amb un verb com a motiu de cada programa. El primer va ser compartir i el segon mentir. Les dues primeres emissions van ser en dimecres però aquesta setmana es va realitzar ahir dimarts i es va centrar en el verb començar. Al web del programa a la CCMA no hi consta que la producció corri a càrrec d’Arena Sport Media. Sí que hi figuren com a productors  executius associats Xavier de Pol, el propietari d’aquesta productora, i Gilbert Arroyo, que fa prop de 20 anys que treballa a Mediapro, on actualment és responsable de Continguts. El muntatge musical el fa Sergi Cutillas, treballador de la CCMA i marit de Mònica Terribas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

14 comentaris a “El públic de TV3 dona l’esquena al programa ‘Nexes’ dels periodistes Mònica Terribas i Jordi Basté”

 1. Nexes es un reality disfressat, xafarderies que ja es veuen en programes de tele5, a Catalunya no encaixen, i menys amb uns presentadors del nivell D, en Jordi i la Mònica. Anem cap enrera. Perquè el concurs cultural del cap de setmana al vespre funciona?

  Respon
 2. No l he vist aquest programa de Nexes com acte de reveldia i tb q no.m.interesa gens, Tv3 i Catalunya Ràdio son un cercle trencat q names hi ha lloc per sempre els mateixos es van passant els programes d un al altre amb una dinerals astronòmics q ara en aquets moments crec q no fa falta, i sobretot per mirar tv3 has de ser del seu pal perquè molt plural no es, no es la tele de tots els Catalans. FAQS es una indecència com funciona. Quina llàstima q es manipuli tot tant en general

  Respon
 3. La sensibilitat de poble esta molt tocada veient com veu les injusticies de la justicia, els seus representants han de sortir i donar la cara ja que son representants publics i el partidisme que han demostrat no te cabuda en un poble que ha demostrat el 1 d’octubre de 2017, el 20 de Desembre de 2017 i el 14 de Febrer de 2021 la seva coherencia i honestitat.

  Respon
 4. Es trist pq els presentadors donava la impresio que ho farien molt be. No ha estat aixi.
  No crec que sigui el moment per gastar aquesta dineral en un programa que sincerament fa dormir.

  Respon
 5. Jo sincerament el treuria,jo sóc molt de tv3,però aquet programe no a portem res no més veure gent passant d’un costat a l’altre, no malt gasteu més diners,la gent ens tem tips,el poble amb gana es mereix més respecta..

  Respon
 6. Només he vist 20 minuts d’un programa, quin avorriment! Basté i Terribas son animals de radio no de TV i si a més el programa no acompanya… Moltes gràcies a TV3 per llençar els nostres diners.

  Respon
 7. Jo aquesta setmana ja n o l’ he mirat, m’aborreig molt, esperava un altre cosa, sap greu pels presentadors, si segueixen perderan la professionalitat en que els teniem catalogats

  Respon
 8. Sincerament esperava més d un programa amb aquests dos grans periodistes com a conductors, pero el veig com un reality a la catalana i em sap greu i a vegades vergonya aliena pels propis presentadors.

  Respon
 9. Jo vaig veure els primers 20 minuts del primer programa i, la veritat, el vaig trobar tan avorrit que no he tornat a posar-lo. I en temps de pandèmia no és convenient posar programes on t’exposen problemes dels demés. Cal un programa amb vitalitat i positivitat, que la gent s’animi i no s’engoixi amb més problemàtiques. Srs. De Tv3, cal consultar psicòlegs que ajudin en temps tan difícils com aquests.

  Respon
 10. histories sencilles de persones sencilles que alguns moments t’arriben a l’ànime, gràcies TV3 per sortir dels esterotips i convencionalismes

  Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides