Catalunya i València pacten tancar per les festes de Setmana Santa

La ministra de Sanitat reclama "unanimitat" en les restriccions de mobilitat, i Madrid s'oposa al tancament

La Generalitat Valenciana mantindrà el tancament perimetral del territori durant la Setmana Santa per mantenir a ratlla els contagis de coronavirus. Així ho ha anunciat l’executiu presidit per Ximo Puig, que assegura haver consensuat la postura amb Catalunya, Aragó, Múrcia, Castella-la Manxa i Balears.

El tema ha estat debatut en el Consell Interterritorial de Salut, que reuneix els consellers del sector amb el ministeri de Sanitat. Diverses comunitats han reclamat que hi hagi una posició comuna sobre aquesta qüestió. I qui més ha insistit en aquesta voluntat de consens és la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que vol evitar un escenari en què cadascú vagi a la seva.

La ministra ha anunciat que aquest dijous faran una proposta per consensuar les mesures amb l’objectiu que el Consell la ratifiqui la setmana que ve. Darias ha afirmat que hi ha “més consens del que podem imaginar” i ha expressat el desig que la decisió es prengui per unanimitat: “Necessitem mesures de país, la ciutadania ho demana”.

Madrid i Extremadura són les autonomies més partidàries de permetre l’entrada al seu territori. Precisament la comunitat presidida per Isabel Díaz Ayuso, amb la incidència acumulada més alta de l’Estat, és la que més s’oposa a la proposta de tancament que lidera la comunitat valenciana.

La Generalitat de Catalunya és partidària de mantenir el tancament perimetral del país. És a dir, que no es pugui entrar ni sortir de Catalunya fora dels motius justificats. Catalunya ha estat consultada pel País Valencià, que s’ha posat en contacte amb els governs de les autonomies veïnes per acordar una posició comuna.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.