BWAW reuneix a 2.000 assistents per a buscar una transformació real del lideratge femení

L'esdeveniment en streaming s'estendrà fins al pròxim 5 de març i reunirà 50 speakers de diferents perfils

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles, ha començat avui de manera virtual amb l’objectiu d’accelerar i dinamitzar la paritat de gènere i aconseguir la igualtat d’oportunitats de la dona en els sectors empresarial i industrial a nivell local i global. L’esdeveniment, que en aquest cas serà 100% digital, fins al 5 de març, reuneix a 50 speakers de primer nivell de diferents àmbits i amb perfils molt diferenciats. Pot seguir-se a través d’una plataforma de streaming que compta amb una eina de networking en línia que permet posar en contacte als 2.000 assistents inscrits.

Acte inaugural

L’esdeveniment ha començat a les 10 del matí, amb un acte inaugural que ha comptat amb la presència de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha manifestat que “aquest esdeveniment permetrà posar en valor un treball que les dones portem fent molt de temps. Les dones tenim unes habilitats de lideratge que ens caracteritzen degut als obstacles que hem hagut de superar per arribar fins aquí”.

També ha estat present Sara Berbel, gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona, qui, per la seva banda, ha destacat que “l’FMI ha calculat que necessitaríem 200 anys per aconseguir la igualtat de gènere si avancem al ritme actual. Per aquest motiu, hem de ser contundents, actius i propositius en les mesures a implementar, entre elles l’atracció i retenció de talent femení”.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha volgut destacar que “BWAW neix amb el clar objectiu d’avançar en la igualtat de gènere d’una forma innovadora, superant el moment de la reflexió per endinsar-nos en proposar solucions. Cal passar a l’acció real. I ho fem amb una filosofia clara de paritat, perquè estem convençuts que per avançar en la igualtat cal aconseguir la implicació de tota la societat, no n’hi ha prou només amb una meitat”. Pere Navarro ha afegit que “estem en plena quarta revolució industrial i no podem perdre el tren de la igualtat. Hem d’afavorir el paper de la dona en la nova economia”. “En aquest context canviant, necessitem més que mai una visió de món i un lideratge també amb accent femení, perquè les companyies amb més dones en els seus quadres directius guanyen en resiliència i rendibilitat”, ha conclòs.

Per la seva banda, José Luis Bonet, president les Cambres de Comerç d’Espanya, ha insistit en què “incrementar la presència i el protagonisme de la dona en l’activitat empresarial és un dels principals objectius de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç i portem a terme una gran quantitat de projectes que promouen l’empoderament i la formació específica per a dones”. “En els 21 anys d’activitat d’Incyde hem format a més de 45.000 dones, que suposen aproximadament un 52% del total de participants als nostres programes. Igualment, en cadascuna de les nostres infraestructures d’incubació i acceleració d’empreses (que ja són 171 entre vivers, incubadores d’alta tecnologia i coworking digitals), hem incubat ja a 5.900 noves empreses fins ara, de les quals el 38% són iniciatives promogudes per dones”, ha afirmat Bonet.

L’alta direcció en femení

BWAW ha començat aquest matí amb el panell L’alta direcció en femení compost per perfils diversos de dones directives com Susan Segal, presidenta d’Americas Society /Council of the Americas, Laura González-Molero, presidenta d’APD, Beatriz Corredor, presidenta de Red Eléctrica, i Carmina Ganyet, directora general corporativa d’Inmobiliaria Colonial, consellera independent de Repsol i consellera de Société Foncière Lyonnaise, per parlar en primera persona de la presència de la dona en el lideratge empresarial a alt nivell.

“Les organitzacions han de tenir un ADN igualitari i incorporar-lo en la seva estratègia, impulsant el talent femení des dels càrrecs directius fins la base. En aquest sentit, s’ha demostrat que la discriminació positiva en la contractació i la promoció de dones és útil i necessària”, ha senyalat Corredor. Per la seva part, Ganyet ha assegurat que “cada vegada és més habitual que els inversors exigeixin a les companyies la implementació de polítiques de sostenibilitat i socials, entre les quals s’inclouen plans d’igualtat de gènere”.

Així mateix, Segal ha insistit en la necessitat de treballar en el lideratge, l’educació i el mentoring de dones i homes joves que “permetrà dur a terme un canvi real en les organitzacions”. “¬Les empreses estan reflexionant sobre les maneres de donar resposta a una nova economia, molt més inclusiva i en la qual hem de jugar amb molts més elements com, per exemple, la tecnologia”, ha comentat González-Molero.

Durant la jornada també han tingut lloc, entre d’altres, el panell L’ensenyament i el gap de gènere en les STEM dins BTech per analitzar el motiu de l’escassa presència de dones en carreres tècniques i explorar les vies que permetin aconseguir una major penetració. Així mateix, en una trobada inspiracional, ha participat Lucía Pombo, pilot d’avions comercials i influencer, que ha exposat la seva experiència personal.

Retransmissió en streaming i networking 100% digital

Totes les sessions de l’esdeveniment es retransmeten des dels platós de RTVE Catalunya a Sant Cugat de Vallès i de RTVE a Madrid i es poden seguir des del web de BWAW, que compta també amb una eina de networking digital per a tots els participants. Així, el CZFB i la Fundació Incyde, en col·laboració amb el Consell de la Dona de la Zona Franca, busquen fomentar la interacció per impulsar solucions i projectes que permetin generar un progrés en la igualtat de gènere.

La primera edició de BWAW té com partners a CaixaBank, l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i la revista Woman.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides