Aragonès aprofita la seva condemna als actes violents per carregar contra la democràcia espanyola

El vicepresident català assegura que la qualitat democràtica “en molts aspectes és baixa”

El vicepresident en funcions del govern català amb funcions de president, Pere Aragonès, ha condemnat aquest dimecres a la Diputació Permanent del Parlament els actes violents que han tingut lloc els darrers dies en diverses localitats catalanes: “El govern de la Generalitat condemna tot tipus de violència, de la naturalesa que sigui. La violència mai és el camí, mai resol res. Només empitjora conflictes i ens allunya de la seva resolució. La violència mai pot ser acceptada en una societat oberta i democràtica”.

En una compareixença per tractar les protestes i els actes vandàlics dels últims dies, Aragonès també ha dit que els Mossos d’Esquadra compten amb el suport del govern català. No obstant això, el vicepresident català, que es troba negociant la seva investidura com a president, ha assegurat que cal anar més enllà i “abordar l’arrel dels problemes” i “trobar una solució política al malestar social”. “Seria un error deixar en mans dels Mossos la solució de conflictes socials”, ha afegit Aragonès, que ha demanat atendre el malestar de la joventut i ha emplaçat el Parlament a “abordar els problemes en la seva totalitat”.

Per tot plegat, ha sol·licitat que no es criminalitzi la totalitat dels joves i ha emfatitzat que el govern català i el Parlament “s’han de bolcar a retornar al jovent la confiança en el futur i recuperar la il·lusió pel present”.

D’altra banda, Aragonès ha recordat que l’origen de les manifestacions d’aquests dies ha estat l’empresonament del raper Pablo Hasél i ha afirmat que se li fa “difícil d’entendre” que pugui estar a la presó per les “lletres” de les seves “cançons”. En aquest sentit, ha denunciat que “els darrers anys hem vist una vulneració del dret a la llibertat d’expressió que exemplifica clarament la baixa qualitat democràtica de l’Estat espanyol, que condemna a la presó artistes per allò que han escrit o dit”. Així mateix, ha afegit que “l’Estat espanyol no és la millor democràcia del món ni molt menys” i ha reclamat derogar la llei mordassa i eliminar el delicte d’injúries a la corona.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.