El 2021, TV3 ha dedicat 105 minuts a entrevistar polítics independentistes fugits a l’estranger

Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret han desfilat pels programes ‘Els matins’, ‘Més 324’ i ‘Tot es mou’ els mesos de gener i febrer

Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret, entrevistats a diferents programes de TV3

Els cinc polítics independentistes que van fugir de Catalunya després de proclamar-ne la independència l’octubre de 2017 han estat entrevistats durant 105 minuts els dos primers mesos del 2021. Qui més temps ha ocupat a la televisió pública de la Generalitat és l’exconseller de Salut, Toni Comín, que ha estat entrevistat durant 39 minuts. El programa Més 324, dirigit i presentat per Xavier Graset, ha tingut un especial interès en ell,vist que ja hi ha participat en dues ocasions el 2021. El dia 14 de gener li va dedicar 19 minuts mentre que el passat 24 de febrer Graset hi va estar parlant durant 20 minuts. En total, 39 minuts, quatre minuts més dels que va durar l’entrevista que va fer Lídia Heredia a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Els matins, l’11 de gener.

El mateix dia 24 de febrer que, per la nit, Graset entrevistava Comín, Lídia Heredia parlava, pel matí, amb l’exconsellera d’Ensenyament Clara Ponsatí. Li va dedicar 14 minuts. Helena García Melero es va posar en contacte al seu programa Tot es mou amb els exconsellers de Cultura, Lluís Puig, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que ara és la delegada del govern de la Generalitat davant la Unió Europea. Hi va estar parlant 17 minuts el 16 de febrer.

Les raons adduïdes pels responsables dels programes de TV3 que han entrevistat aquests mesos de gener i febrer els cinc dirigents polítics fugits a l’estranger són diverses. Lídia Heredia va justificar els 35 minuts que va dedicar a Carles Puigdemont a les portes de la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya on encapçalava la candidatura de JxCat amb l’argument que feia cincs anys de la seva investidura com a president. La justificació per la conversa amb Clara Ponsatí va ser el seu interès en que valorés l’aprovació en una comissió del Parlament europeu del suplicatori perquè ella, Comín i Puigdemont siguin extraditats a Espanya per ser jutjats pel Tribunal Suprem.

El 14 de gener, Xavier Graset ja havia parlat d’aquesta qüestió amb Toni Comín, mentre que el 24 de febrer el va entrevistar perquè lamentés la decisió de la comissió del Parlament europeu que ha donat via lliure al suplicatori igual que ho havia fet Ponsatí a Els matins, hores abans.

Helena García Melero va justificar l’entrevista simultània a Lluís Puig i Meritxell Serret dient que volia felicitar-los per la seva elecció com a diputats al Parlament de Catalunya dos dies abans i demanar-los una valoració sobre els resultats dels comicis. Puig va ser elegit diputat formant part de la llista de JxCat i Serret de la d’ERC.

Al llarg de 2020, Carles Puigdemont va ser entrevistat cinc vegades a TV3. En una d’elles, el director de TV3, Vicent Sanchis, es va desplaçar a Brussel·les per fer-la. Va durar 64 minuts. Xavier Graset ha entrevistat tres cops Toni Comín al Més 324 en els darrers cinc mesos. L’exconseller de Salut també va estar 26 minuts en directe a Els matins, el 7 de desembre. Clara Ponsatí va estar en directe al Més 324 els dies 9 d’octubre i 17 de novembre, uns 24 minuts en cada aparició.

A les entrevistes, Carles Puigdemont va ser presentat com expresident de la Generalitat, Clara Ponsatí i Toni Comín com eurodiputats, Lluís Puig com a exconseller de Cultura i Meritxell Serret com  a delegada de la Generalitat davant la Unió Europea.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides