Bartomeu, en llibertat amb càrrecs

L'expresident del Barça evita declarar davant la jutgessa després de passar la nit al calabós

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu

Josep Maria Bartomeu ha quedat en llibertat amb càrrecs aquest dimarts al matí després d’haver estat detingut aquest dilluns pels Mossos d’Esquadra, en el marc del denominat cas del Barçagate, i d’haver passat la nit al calabós.

Per recomanació del seu advocat, l’expresident del FC Barcelona ha evitat declarar davant la jutgessa Alejandra Gil, titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona. El directiu Jaume Masferrer, que va ser mà dreta de Bartomeu al club blaugrana, també s’ha acollit al seu dret de no declarar.

La jutgessa instructora, que ha aixecat el decret del sumari, manté el FC Barcelona com a perjudicat per la contractació d’I3Ventures. Es tracta d’un afer de presumpte desviament de fons del Barça per a la contractació d’aquesta empresa perquè desprestigiés, des de les xarxes socials, persones i institucions no afins a l’expresident Bartomeu.

Aquest dilluns, a banda de la detenció de Bartomeu i de tres dels seus directius, els experts en delictes informàtics dels Mossos van escorcollar per segon cop les dependències del Barça. El passat mes de juliol van efectuar el primer escorcoll per obtenir informació sobre els contractes del club blaugrana amb I3Ventures.

Els investigadors assenyalen que el Barça pot haver pagat un preu de contractació sis cops superior al del mercat, i que el pagament s’hauria fragmentat en factures de menys de 200.000 euros perquè no s’hagués de sotmetre als controls interns.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides