Sàmper diu ara que hi ha “una violència desbocada i inaudita” en les manifestacions pro Hasél

El titular d'Interior afirma que no vol criticar la CUP perquè estan negociant amb ERC i JxCat

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que el què s’està veient en les manifestacions a favor del raper lleidatà, Pablo Hasél, és una “violència desbocada i inaudita”. Sàmper fa aquestes declaracions, a Catalunya Ràdio, després que en els primers dies d’aldarulls el titular d’Interior afirmés que calia modificar el model policial català, quan una de les manifestants va perdre un ull per una bala de foam llançada pels Mossos d’Esquadra. També aquest dilluns, en declaracions a Ràdio Nacional, Sàmper ha afirmat que “la policia, l’hem de veure com el qui ens protegeix a nosaltres”.

Miquel Sàmper ha afirmat que no vol criticar la CUP, que ha estat justificant les manifestacions pro Hasél, pel fet que ERC i JxCat estiguin negociant amb els cupaires la possibilitat d’un nou govern independentista a Catalunya. Sàmper ha afirmat que “no vull trencar res”, i que per això no critica la defensa que fa la CUP de les actuacions dels manifestants. El titular d’Interior, però, ha afirmat que el sempre ha denunciat que “això és violència, i això justament al que fa mal és als drets fonamentals de manifestació, aturem-ho”.

En aquest context, Sàmper ha negat les afirmacions que havia fet el dirigent de la CUP, Carles Riera, també a Ràdio Nacional, en les quals culpava a la policia catalana de provocar els aldarulls en les manifestacions dels darrers dies. Sàmper ha afirmat que és “justament al revés, mai intervé la policia si no hi ha hagut un atac previ a la policia, ras i curt”.

Davant l’anunci d’un possible acord per prohibir temporalment les bales de foam al qual haurien arribat ERC i la CUP en les negociacions per formar un nou govern, el conseller Sàmper ha afirmat que “tinc la percepció que aquest acord no existeix”. Sàmper ha afegit que “li sembla malament” que s’anunciï aquesta mena d’acords a dues bandes, i “que no és correcte, perquè aquestes coses s’han de parlar entre tots (…), perquè són coses molt serioses”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

NOTES ESPECIALS

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.