El 2021, TV3 i Catalunya Ràdio han dedicat sis hores d’entrevistes als nou polítics independentistes presos

Han passat per sis programes de la televisió pública mentre que Laura Rosel els ha convidat a tots al seu matinal radiofònic llevat de Joaquim Forn i Josep Rull

Raül Romeva, entrevistat al 'Tot es mou' del 17 de febrer, amb una imatge de Jordi Cuixart a la pantalla

Els nou polítics presos arran de la sentència del Tribunal Suprem per activitats vinculades amb el procés independentista i la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 han estat entrevistats durant 672 minuts -11,2hores- per diferents programes de TV3 i Catalunya Ràdio entre els mesos de novembre de 2020 i febrer de 2021. Si el càlcul es limita a les entrevistes que han fet el 2021 les emissores de televisió i ràdio de la Generalitat als nou dirigents independentistes condemnats a penes de presó en aquell judici el total de minuts és de 201 als diferents programes de TV3 i 154 a El matí de Catalunya Ràdio. És a dir, 355 minuts, quasi sis hores.

Per TV3 han passat els nou dirigents condemnats a presó mentre que pel programa El matí de Catalunya Ràdio hi han passat tots, llevat de Joaquim Forn i Josep Rull. Laura Rosel, directora i presentadora d’aquest programa, sí que va convidar el 2 de novembre una filla del primer, Elisabet Forn, i a Laura Turull, filla de Jordi Turull. Les va tenir en directe a l’estudi durant 21 minuts.

Qui ha estat més estona en un plató de TV3 és Jordi Sánchez, que el passat 22 de febrer va estar 85 minuts en directe assegut a la seva cadira del FAQS, però qui més s’ha prodigat a TV3 és Raül Romeva, que ha estat entrevistat en directe als programes Tot es mou, Més 324 i Planta baixa. Entre les tres compareixences ha estat en directe aproximadament la mateixa estona que Sánchez al FAQS. Les entrevistes del Més 324 i Planta baixa les hi van fer Xavier Graset i Ricard Ustrell a la presó de Lledoners. Romeva ha estat dos cops a El matí de Catalunya Ràdio. El 10 de novembre Laura Rosel el va entrevistar durant 31 minuts a la presó de Lledoners. El 16 de febrer li va dedicar el mateix temps, però en aquesta ocasió va anar a l’estudi de l’emissora. Romeva ha estat entrevistat els darrers quatre mesos durant 145 minuts pels mitjans de comunicació públics de la Generalitat; pràcticament dues hores i mitja.

Qui també ha estat més d’un cop als platós de TV3 els darrers mesos és Dolors Bassa, que va estar 40 minuts al FAQS del 26 d’octubre i 34 minuts a Els matins de TV3. Jordi Turull també ha estat entrevistat dos cops a programes de TV3 en aquest període però en les dues ocasions –al Tot es mou del 3 de novembre de 2020 i al FAQS del 21 de gener- va parlar des de la presó de Lledoners estant. Bassa va estar 22 minuts a l’estudi d’El matí de Catalunya Ràdio el passat 17 de febrer.

No ha succeït mai que un d’ells fos entrevistat el mateix dia als dos mitjans públics però sí en dies consecutius. Raül Romeva va estar el 16 de febrer a El matí de Catalunya Ràdio i l’endemà va anar al Tot es mou. Sis dies abans de la seva llarguíssima estada al FAQS, Jordi Sánchez va ser entrevistat durant quasi mitja hora a El matí de Catalunya Ràdio.

Carme Forcadell també va tenir una entrevista estelar al FAQS. El 28 de novembre de l’any passat li van dedicar 70 minuts. Cinc dies abans havia estat 24 minuts a El matí de Catalunya Ràdio. Oriol Junqueras encara no ha trepitjat el plató del FAQS aquest 2021. El 21 de desembre el van entrevistar durant 51 minuts però des de la presó de Lledoners.

Entre els mesos de novembre de 2020 i febrer de 2021, Jordi Cuixart no ha trepitjat tampoc els estudis de TV3 però Ricard Ustrell li va dedicar un programa especial de Quatre Gats d’una hora de durada el 27 d’octubre. L’1 de febrer va estar 40 minuts a El matí de Catalunya Ràdio, on va deixar anar la pregunta impactant de “si estem disposats a lluitar fins el punt que els nostres fills vagin a la presó, si cal”.

L’any passat, el propi director de TV3, Vicent Sanchis, va fer una entrevista especial d’una hora a Oriol Junqueras, el 19 de juliol. El dia abans, Jordi Cuixart, Raül Romeva i Josep Rull van  estar gairebé 3 hores al FAQS. Va ser el tancament particular d’aquest programa, abans de les vacances d’estiu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “El 2021, TV3 i Catalunya Ràdio han dedicat sis hores d’entrevistes als nou polítics independentistes presos”

  1. El Triangle, sou de “Ciudadanos”?? Es q no més sabeu criticar als indepe, ja no sou ni ombra del q éreu, heu deixat de ser interessants, no sabeu dir res amb cara i ulls. Feu pena.!!

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.