Indignació dels espectadors que enviaven tuits al ‘Més 324’ en veure que ja no els sobreimpressionen

Xavier Graset ha deixat de posar en pantalla els missatges que rebia al Twitter del seu programa després que es descobrís que també difonia els d’una redactora de TV3 però no ha donat cap explicació pública

Tertúlia del 'Més 324' del dimecres 24 de febrer sense missatges dels telespectadors a la part baixa de la pantalla

Molts espectadors que enviaven missatges al portal de Twitter del programa Més 324 de TV3 han descobert amb indignació i desconcert que, des de dilluns, els seus comentaris no apareixen en pantalla. El director del programa, Xavier Graset, ha pres la decisió de suspendre l’emissió d’aquests missatges per la part baixa de la pantalla després que EL TRIANGLE denunciés que en passava de Núria Amat, redactora dels serveis informatius de TV3. El Més 324 va sobreimpressionar tres missatges d’aquesta periodista de la televisió pública el passat dia 17 de febrer. Els acompanyava dels hastags #llibertatPabloHasel i #RepublicaCatalana. “Que no surt avui el Felip Borbó a fer cap discurset? Les manifestacions amb aldarulls les ha provocat ell i els lladres de la seva família!” deia en un d’aquests missatges. Aquell dia, el Més 324 va passar per antena 128 missatges dels espectadors, la majoria dels quals justificaven les accions violentes produïdes arran de les manifestacions per demanar la llibertat de Hasél i contenien expressions insultants contra els Mossos d’Esquadra, els socialistes, Espanya, la justícia i el govern de Pedro Sánchez.

Arran d’aquestes informacions, Carme Figueras i Daniel Sirera, membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), han demanat al ple d’aquest organisme que analitzi si la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) està complint les seves pròpies normes i criteris pel que fa al filtratge dels missatges dels espectadors als programes de TV3. Abans de rebre resposta de Roger Loppacher, president del CAC, TV3 ha decidit suspendre l’emissió d’aquests missatges al Més 324.

Xavier Graset no ha donat cap explicació del perquè ha pres aquesta decisió, la qual cosa ha indignat els que fornien de missatges el programa. “Crec que els seguidors fidels del programa ens mereixem una explicació per la no publicació dels tuits. Això ho trobo una falta de respecte”, va escriure un usuari que s’identifica com Sputnik i amb una estelada i un llaç groc al seu perfil de Twitter. Jmtur63, també amb llaç groc al seu perfil, ha constatat que ja no es veuen els tuits en pantalla i es pregunta “Qui haurà donat l’ordre?”.  Antoni Rodriguez, amb foto de Jordi Cuixart al costat d’una estelada i l’expressió “intentant obrir els ulls del meu poble” al seu perfil de Twitter, donava la resposta següent: “En Xavier Graset ni us contestarà sobre l’eliminació de les piulades per pantalla, perquè perdria la feina si us diu que els partits feixistes PSC, VOX, C’s, PP i el seu soci ERÑ li han prohibit”.

Albert Pi, amb una imatge de “jo sóc CDR” i resident a Girona, República Catalana, segons consta al seu canal de Twitter, va escriure “Xavier Graset censura de paraules, de piulades i tertulians amb cadira fixa i cap neutralitat. I sense dir-ho ni contextualitzar-ho. Això és periodisme?”. Ballard Pecholobo, també amb una estelada al seu perfil, va pujar aquest missatge textual a la xarxa: “A lu milló es ca las nostras piuladas no son prou autonomistas… diguem-na”. I n’afegia un altre correctament escrit: “els tuits seran sempre nostres!!!”. Sputnik en va enviar un altre on recordava a Carme Figueras i Daniel Sirera que al programa Gol a gol d’Esport3 “encara publiquen tuits i alguns diuen puto madriz”. “Poseu-vos les piles que us esteu apalancant”, els retreia als dos consellers del CAC.

Pel que fa a la redactora dels serveis informatius Núria Amat la seva primera reacció després que EL TRIANGLE publiqués que enviava missatges incendiaris al Més 324 va ser considerar-ho una temptativa de censurar-la. Ho va expressar en diversos tuits. “En una democràcia plena guarda’t l’opinió a la butxaca, no fos cas que molestis ningú”, deia en un d’ells lligat amb un altre: “De fet es veu que es molesten els més plenament democràtics… Doncs sí, tenim dret a tenir opinió i manifestar-la, sense faltar al respecte a ningú i sense amagar-se de res”. Tot seguit va amagar el seu perfil de Twitter i ja només hi poden accedir els usuaris que ella autoritzi a fer-ho. La part encara visible està presidida per una imatge del grafiti on es presentava el rei emèrit com un lladre i que va ser esborrat d’una paret de Barcelona fa uns dies i la seva foto de perfil és una vinyeta on es veu uns manifestants davant una enorme corona a punt de caure per un penya-segat. “Fem-la caure”, es llegeix a la pancarta que duen aquests manifestants. Amat s’hi presenta així: “Tenir opinió és imprescindible, manifestar-se és un dret i impedir-ho és il·legal. Contra la #MonarquiaBananera i els seus satèl·lits polítics i econòmics!”. Hi ha nou llaços grocs, un rera l’altre.

(Visited 4.701 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari