Junqueras es fot de la victòria d’Illa

El líder d'ERC diu que el guanyador és qui és capaç de pactar i formar governs, i acusa el PSC d’aplaudir la repressió “en infinitat d’ocasions”

Junqueras, a Catalunya Ràdio
Junqueras, a Catalunya Ràdio

L’exvicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha reaccionat rient quan, durant una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, la periodista Laura Rosel li ha dit que el candidat del PSC, Salvador Illa, és el guanyador de les eleccions.

Segons Junqueras, “els guanyadors de les eleccions són aquells que són capaços de pactar i formar governs”, i en resposta al fet que el PSC va ser la força més votada el 14-F, l’exvicepresident català ha reiterat que “ningú ha tret més diputats que ERC” i que “ningú està en condicions de formar govern, com sí que està ERC”.

El líder d’ERC ha explicat que no ha parlat “mai” amb Illa, i ha respost, a la pregunta de si no tenen cap relació, que els socialistes “es van manifestar al costat de Vox als carrers de Barcelona, l’any 2017″ i que “han aplaudit la repressió en infinitat d’ocasions“.

Quan l’entrevistadora li ha recordat que han parlat amb els socialistes per crear una taula de diàleg i per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat, Junqueras ha adduït que eren “molt millors” els pressupostos del govern de Pedro Sánchez  que els del PP, i que l’alternativa era mantenir uns pressupostos “que impossibilitaven posar nous recursos en la lluita contra la pandèmia”, en l’ensenyament i en els sectors més afectats per la crisi, així com “vehicular les ajudes” europees.

Amb Junts i els comuns
D’altra banda, l’exvicepresident de la Generalitat ha considerat “impossible” posar dates a la independència, com es va fer anys enrere, durant la fase d’auge del procés. En canvi, ha apostat per dedicar “totes les nostres forces” a crear “majories amples” que apostin per la independència. Sobre la formació d’aquestes majories, ha indicat que no volen triar entre Junts i En Comú Podem, i que han d’aconseguir “que sigui possible un govern entre tots”.

(Visited 174 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari