El PSC proposa Granados com a presidenta del Parlament

Illa reclama el càrrec per a la seva número dos per haver guanyat les eleccions, adduint que "una dona d'esquerres" pot donar pas a un "nou temps polític"

Eva Granados
Eva Granados

El PSC proposarà que la número dos de la seva llista electoral per Barcelona, Eva Granados, sigui la presidenta del Parlament de Catalunya, ha anunciat aquest dijous el presidenciable socialista, Salvador Illa.

En aquest sentit, Illa ha argumentat que és “raonable” que una representant del partit que ha guanyat la contesa electoral del 14-F presideixi la cambra catalana.

A més, ha destacat la importància del fet que “una dona d’esquerres” accedeixi al càrrec i contribueixi a “obrir un nou temps polític” fent del Parlament una cambra “de diàleg, de debat” en comptes de posar-la al servei de “frivolitats” o de “trencar l’Estat de dret”.

El plantejament d’Illa, molt difícilment realitzable, es coneix després que la CUP, que està negociant el nou govern amb ERC i Junts, s’hagi plantejat acceptar la presidència del Parlament, una decisió sobre la qual es pronunciarà la militància cupaire.

Una altra opció és que la responsabilitat recaigui en una figura de Junts, que podria ser la seva aspirant a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, la qual no ha decidit encara si prefereix aquest càrrec al capdavant del Parlament, el de vicepresidenta del govern o el de presidenta del grup parlamentari, han publicat mitjans com El País.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari