Catalunya Ràdio suprimeix el debat sobre les eleccions al Barça i TV3 l’escurça per afavorir Laporta

Vicent Sanchis se supera i elimina del guió l'àmbit social del club per a no exposar el seu candidat preferit

Vicent Sanchis, director de TV3
Vicent Sanchis, director de TV3

Quan, a la vista de la manifesta actuació de servei de TV3 i de Calalunya Ràdio a favor de la candidatura de Joan Laporta, podria pensar-se que anar més enllà seria imprudent, escandalós i portar el canal a un ridícul sense precedents, els mitjans públics de la Generalitat s’han superat.

TV3, que ha previst tancar la campanya amb el debat tradicionalment més atractiu i transcendental el pròxim dia 5 de març, ha preparat un format minimalista i en la direcció contrària. En primer lloc, l’ha reduït a una hora efectiva de participació dels candidats en lloc de les dues hores llargues que venia dedicant davant un esdeveniment d’aquesta importància social en un país com Catalunya, on el Barça pesa extraordinàriament i la televisió pública sempre ha aprofitat aquesta sinergia per a oferir continguts de màxim interès i de rècord d’audiència.

També l’ha retardat amb aquesta finalitat d’encaixar-lo en una franja horària a partir de les 22.30h i amb la intenció de no arribar ni molt menys al límit de la mitjanit. La teòrica voluntat de ser escrupolosos s’ha exagerat perquè, en el seu conjunt, TV3 procuri estar alineada amb la direcció de campanya de Joan Laporta, que ha exigit imposar les seves regles i el seu criteri reduccionistes a canvi de participar-hi.

La finalitat és que Laporta sigui exposat el menys possible a un debat en el qual el seu nou personatge, creat per a ser només un candidat-ninot sense personalitat ni caràcter, pusil·lànime i projectat com a president sobre la base del fet que ja ho va ser i a l’estesa sensació -a base de milions gastats en publicitat- que ja ha guanyat les eleccions per molt que s’esforcin els altres, decebi profundament als propis laportistes de tota la vida i als neolaportistes que esperen un ‘tigre’ audaç, desenfrenat i valent.

L’èxit es basa avui, precisament, en aïllar-lo i ocultar la seva decrepitud física i els seus veritables plans per a convertir-se de nou en el “pirata” més ric dels mars barcelonistes.

La pantomima i el teatret, no obstant això, s’han prolongat massa, prou per a extremar ara el risc de tirar-lo per la borda en un sol programa de televisió. Per això ha rebutjat participar en més debats, deixant exclusivament que el seu home de finances, Jaume Giró, acudís als debats sobre economia. Els altres debats els ha cancel·lat perquè els seus directius no sols no estan a l’altura, sinó que ensenyen, com Elena Font o qualsevol dels supervivents de la seva etapa ruïnosa entre el 2003 i el 2010, que el Laporta d’avui, amb el seu bonisme és el mateix llop de sempre, més lent, amb menys reflexos i amb les facultats minvades pels seus excessos, encara que igualment necessitat de fer negocis propis per a ell i per al seu entorn. És el mateix de sempre, encara que vulgui aparèixer com un xaiet.

Però on TV3 s’exposa al ridícul, per ordres del seu director Vicent Sanchis, desbocadament disposat a fer que guanyi Laporta com sigui, perquè aquesta és la seva “operació triomf”, és en l’àmbit dels blocs temàtics previstos per al debat, on s’ha obviat el bloc social, reduint el guió a l’apartat econòmic, a l’esportiu i a l’Espai Barça, àmbit en el qual té preparada una ‘bomba’ a la qual anomena Barça City i que sona com el Barça Parc de Viladecans en el seu moment. La música del ‘pelotazo’ ressona en aquesta mala idea.

En canvi, l’essència del model de propietat i de convivència d’un club amb 121 anys de vida, la seva estructura social i familiar, la força que dona identitat al Barça, clau de la seva participació i poder de decisió com són els socis del FC Barcelona, estan fora del guió original previst. Mai s’havia plantejat un disbarat com aquest.

Es temia que TV3 s’impliqués en l’últim capítol del seu patriotisme cap a la figura de Laporta, al cap i a la fi, un altre titella de Jaume Roures, però no que directament preparés una farsa com aquesta. Caldrà veure si rectifica i ho dissimula o ratifica que la mà del diable és, veritablement, la que mou el teòric gran debat.

No fa falta destacar que Catalunya Ràdio ha suspès el debat previst per a aquest divendres perquè finalment Laporta no ha volgut participar i a més ha donat ordres a la ràdio pública de sostenir amb el seu silenci aquesta vergonyosa complicitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides