Bosch també tanca la planta de Lliçà d’Amunt

La companyia alemanya deixarà 336 treballadors més sense feina i mourà la producció a Polònia

Planta de Bosch a Lliçà d'Amunt
Planta de Bosch a Lliçà d'Amunt

Bosch ha comunicat al comitè d’empresa que tancarà la planta de Lliçà d’Amunt, on treballen 336 persones, han informat aquest dijous els sindicats. La decisió es coneix cinc mesos després que la companyia alemanya anunciés que preveu finalitzar el novembre d’enguany l’activitat de la seva planta de Castellet i la Gornal, on treballen 300 persones.

El sindicat UGT ha denunciat que es tracta d’una deslocalització, indicant que Bosch transferirà la producció de mecanismes de fre de vehicles de Lliçà a Wroclaw (Polònia) per reduir costos, mentre que la companyia ha justificat la decisió per raons econòmiques.

El mateix sindicat ha destacat que els treballadors van assumir esforços, com ara congelacions i reduccions salarials i retallades de plantilla, per facilitar la continuïtat de les plantes de Lliçà i Castellet, i considera que els responsables de la multinacional ha estat, en canvi, “insolidaris” i “egoistes”.

Els tancaments de Bosch, que destruiran 636 llocs de treball, se sumen als acomiadaments acumulats des del 2020 a Catalunya per altres fabricants del sector de l’automoció, com Saint Gobain, TE Connectivity i Tachi-S.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides