Quin sector econòmic està emprenyat amb el govern de la Generalitat?

Govern de la Generalitat
Govern de la Generalitat

El comerç, tradicional aliat dels postulats convergents, i també dels seus hereus com Junts per Catalunya, està profundament emprenyat per la manca de suport que ha rebut aquests darrers dies per part del govern de la Generalitat.

La violència i el pillatge contra els comerços dels manifestants que demanen la llibertat del raper Pablo Rivadulla, àlies Pablo Hásel, ha fet que les diferents associacions de comerciants, moltes d’elles presidides per destacats independentistes, hagin retret a JxCat i a Esquerra la manca de suport, així com el fet que no s’hagi condemnat amb fermesa les destrosses que causen els manifestants, tant en l’espai públic com als aparadors de les tendes, on alguns aprofiten per robar productes.

Les manifestacions han comptat amb el suport de les entitats independentistes, amb l’ANC d’Elisenda Paluzie al capdavant, ja que va ser aquesta organització la primera de convocar l’acte de protesta el dimarts 16 de febrer a la plaça Lesseps de Barcelona i a altres indrets de Catalunya. Aquella mateixa nit ja es van produir destrosses al mobiliari i als aparadors de botigues.

Aquella concentració va comptar amb el ple suport de JxCat i ERC, que s’afegien, així, a la CUP, mostrant-se davant la societat com els futurs socis de govern. En Comú Podem també ha donat suport a les protestes, la qual cosa li ha valgut les crítiques a l’alcaldessa Ada Colau, que ha reaccionat, al final, més ràpid que el bloc independentista.

Els aldarulls van anar a més i cada nit els manifestants encaputxats s’han dedicat a cremar contenidors, motos i cotxes, i a trencar vidres i anar fent batusses amb els Mossos d’Esquadra, cos que també s’ha trobat sol davant el nul suport dels polítics dels partits que manen a la Generalitat.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, fins i tot ha hagut de veure com companys seus de JxCat, com Josep Costa, posaven en dubte el seu lideratge. JxCat, que porta els últims 10 anys al capdavant d’Interior (els primers com a Convergència), ha deixat clar que el model policial català, que tant va realçar després dels atemptats de l’agost del 2017, no serveix. JxCat pretén acontentar la CUP, de la mateixa manera que ho està fent ERC, formació que ha estat en silenci durant sis dies, fins que Pere Aragonès ha fet una “crida a la calma”, tot i que reconeix que si hi ha aldarulls és pel “malestar a la societat”. Laura Borràs, per la seva part, també s’ha mantingut en silenci malgrat que aquesta setmana passada s’ha mogut per Bèlgica, on s’ha reunit en diverses ocasions amb Carles Puigdemont, el seu principal valedor.

El comerç, i no només el del passeig de Gràcia, considera que aquesta actitud dels governants és un pedaç. Una comerciant de Gràcia, que fins ara havia participat de tots els esdeveniments independentistes i que ha vist com li trencaven els vidres del seu aparador el primer dia de protesta, no s’està de dir a les seves amistats que la pròxima vegada votarà a Vox, i que ja no es creu les promeses dels partits independentistes.

(Visited 1.104 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari