La covid augmenta el sentiment de solitud entre la gent gran

El 92% dels ancians fan servir el telèfon com a eina de comunicació i es fa molt evident la bretxa digital

L’Observatori de la Soledat d’Amics de la Gent Gran, la primera plataforma d’intercanvi de coneixement entorn la soledat no desitjada, ha fet públic un informe amb unes dades demolidores, i que conviden a la reflexió. Partint de la premissa: Com s’han sentit les persones grans que pateixen soledat no desitjada durant el confinament? Les dades no deixen lloc a dubtes: més soles, més vulnerables i més discriminades.

El 41% de les persones grans enquestades manifesten que se senten més soles, és a dir, ha augmentat la seva sensació de soledat no desitjada durant aquesta pandèmia de la covid-19, tot i que el 49% va assegurar que la seva situació no havia canviat gaire per què ja feia molt de temps que hi vivien en soledat.

L’informe presentat per l’Observatori de la Soledat aprofundeix sobre els aspectes del dia a dia de la gent gran, durant aquests mesos de la pandèmia, i posa de manifest que hi ha hagut un augment considerable de l’anomenada soledat no desitjada, per tres factors fonamentals: absència o limitació dels contactes socials, angoixa i tristor per la situació pròpia de la covid-19 i l’aïllament físic, que ha augmentat el sentiment de soledat. Aquests factors han provocat que en el 59% de la gent gran se senti més vulnerable.

En aquest sentit, l’informe de l’Observatori de la Soledat d’Amics de la Gent Gran recull que la gent gran opina que se sent discriminada amb una sensació profunda d’abandonament. Se senten invisibles per a la societat.

La por a sortir al carrer, per un possible contagi, la necessitat d’establir xarxes de companyia i una important bretxa digital, que encara els aïlla més, ha augmentat tant la sensació com la mateixa soledat. En paraules de la coordinadora de l’Observatori, Elisa Sala Mozos: “Cal incloure l’acció comunitària per prevenir l’aïllament social”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides