Junts i la CUP es disputen la presidència del Parlament

En la segona trobada, els anticapitalistes reiteren les seves crítiques contra la conselleria d'Interior

La CUP i Junts han mantingut aquest dimecres al migdia una segona reunió per encarar la pròxima legislatura. A la trobada el debat principal ha estat qui ha d’ocupar la presidència del Parlament. Els de Carles Puigdemont consideren que ha de ser el seu partit qui ostenti el Parlament pels resultats que van obtenir el 14F. La CUP també es planteja assumir la presidència del Parlament. Així ho afirmen en un document en què analitzen el resultat de les eleccions i plantegen aquesta possibilitat.

En concret, els anticapitalistes parlen de la importància del Parlament “per tal de fer front als atacs del TC a la sobirania” i subratllen que amb els resultats obtinguts en les eleccions els correspon un lloc a la Mesa. “D’acord amb la nova correlació de forces, hauríem de plantejar l’assumpció de la presidència de la Mesa del Parlament”, afegeixen.

A la reunió, la CUP ha criticat el paper de la conselleria d’Interior. Ha traslladat a Junts “l’emergència” de frenar la repressió contra les mobilitzacions i establir “mesures de xoc” per canviar aquesta dinàmica.

Ahir, en la reunió que els anticapitalistes van mantenir amb ERC, es va abordar també la necessitat d’un canvi “profund” als Mossos. La CUP i Junts també s’han conjurat per consolidar un pacte nacional antifeixista i establir mesures per frenar l’augment de l’extrema dreta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.