El jutge manté el tercer grau als presos independentistes de Lledoners

El magistrat ha decidit rebutjar la suspensió cautelar de la mesura demanada per la Fiscalia

Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

El jutge de vigilància penitenciària de la presó de Lledoners ha decidit mantenir el tercer grau penitenciari als presos independentistes que estan complint condemna a aquesta presó. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, seguiran així anant a dormir a la presó quatre dies a la setmana.

D’aquesta manera, el jutge ha decidit rebutjar la suspensió cautelar del tercer grau que s’havia atorgat als independentistes que es troben complint condemna per l’1-O com demanava la Fiscalia. D’aquesta manera, el jutge s’ha alineat amb l’anterior decisió del jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Catalunya que va decidir mantenir el tercer grau a Carme Forcadell i Dolor Bassa, que es troben complint condemna a les presons de Wad-ras i de Puig de les Basses respectivament.

Els dirigents independentistes que complien condemna a Lledoners estaven gaudint del tercer grau penitenciari des del passat 29 de gener després que la Generalitat de Catalunya els concedís la semillibertat. Aleshores, la fiscalia va presentar recurs en contra i va demanar que mentre es resolgués el recurs, el jutjat suspengués provisionalment el tercer grau.

El jutge assegura, com ja va fer l’estiu passat, que això no està previst a la llei la qual només ho diu literalment per quan el recurs es presenta contra una resolució judicial, i no pas contra una resolució administrativa. El magistrat recorda que la llei només preveu suspendre cautelarment el tercer grau mentre es resol el recurs d’apel·lació per delicte greu davant l’Audiència provincial, la Nacional o el Suprem, contra una resolució judicial del jutjat de vigilància penitenciària.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides