Denuncien pressions sobre la immunitat de Puigdemont

El president de la Comissió d'Afers Jurídics de l'Eurocambra no creu que la filtració de l'informe sobre l'expresident català posi en risc el procediment

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Adrián Vázquez, eurodiputat de Ciutadans i president de la Comissió d’Afers Jurídics del Parlament Europeu, ha explicat aquest dimecres a Ràdio Nacional d’Espanya que membres d’aquesta comissió afirmen haver rebut més pressions amb relació al manteniment o l’aixecament de la immunitat de l’expresident català i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont.

En concret, Vázquez ha explicat que mai havia conegut un procediment a l’Eurocambra envoltat de tanta tensió i ha afegit, citant el que li han comunicat europarlamentaris amb més experiència que ell i funcionaris, que “mai havien patit tantes pressions, tantes intoxicacions“.

També ha denunciat que han patit “atacs personals” i que s’han publicat informes on “es deien un seguit de mentides brutals per tacar la presidència de la comissió”, i que el ponent, el búlgar Angel Dzhambazki, ha patit “pressions i mentides”.

Així mateix, ha lamentat que s’hagi filtrat al diari ABC l’informe confidencial sobre el procediment que afecta Puigdemont, un fet que, segons Vázquez, pretén “desestabilitzar el procediment”, i que ha demanat al president de l’Eurocambra, David Sassoli, que investigui.

No obstant això, el president de la Comissió d’Afers Jurídics no creu que la filtració posi en risc el procediment encara que els afectats presentin al·legacions, ja que descarta que afecti el sentit ni el contingut de l’informe, d’una banda, i que el procediment, d’altra banda, ha avançat fins a un punt que ja no se celebraran audiències amb els afectats, en referència a Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

A més, ha defensat que el procediment s’ha desenvolupat amb garanties i transparència, i que s’ha mantingut “la compostura, malgrat totes les pressions que hem rebut”. Vázquez ha argumentat, en aquest sentit, que cap membre del comitè, format per integrants de diverses sensibilitats polítiques, “ha posat en dubte aquesta imparcialitat, aquesta independència”.

(Visited 1.827 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari