MicroBank supera els 100.000 préstecs l’any 2020 i duplica la concessió de microcrèdits per donar suport a autònoms i emprenedors

Juan Carlos Gallego

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha assolit la fita al 2020 de superar els 100.000 microcrèdits atorgats. Concretament, ha concedit 100.095 microcrèdits per un import de 746,6 milions d’euros, el que representa un increment del 21% respecte a l’exercici anterior. 

Els microcrèdits dirigits a finançar projectes d’inici o consolidació de negocis es van situar en 32.331, gairebé el doble dels 16.812 de l’any anterior, per valor de 374 milions d’euros. Aquest acusat increment respon al suport que ha mostrat el banc davant de les dificultats d’emprenedors i petites empreses envers la crisis de la Covid-19.

“En un any de greus efectes socials i econòmics com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, MicroBank s’ha bolcat més que mai en la seva voluntat de contribuir al progrés i benestar de la societat”, explica Juan Carlos Gallego (foto), president de MicroBank. Per la seva banda, Cristina González Viu, directora general de MicroBank, apunta que “el banc social de CaixaBank ha sabut fer front a un exercici tan complex com el 2020 essent fidel als seus principis, que el porten a estar al costat de les famílies, els emprenedors i les empreses socials, sigui quina sigui la conjuntura econòmica, i construir així una societat més justa i cohesionada”.

Per la seva banda, els microcrèdits destinats a afrontar necessitats puntuals de famílies van ascendir a 67.764, amb un import de 373 milions d’euros. Es tracta de microcrèdits per persones en situació de vulnerabilitat amb dificultats d’accés al sistema financer tradicional.

En total, MicroBank, ha finançat projectes amb un impacte social per valor de 900 milions d’euros durant 2020, la xifra més elevada des de la fundació de l’entitat l’any 2007. Aquest import, que representa un increment del 24% respecte a l’any anterior, coincideix amb l’aposta de MicroBank d’assolir el lideratge en banca amb impacte social i amb l’esforç dut a terme per l’entitat en un any marcat per la pandèmia de la Covid-19.

 

Auge del finançament amb impacte social

Las línies específiques de MicroBank per sectors amb impacte social han cobrat especial rellevància durant 2020. Aquestes línies s’adrecen a projectes d’economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut que generen un impacte positiu en la societat. Durant 2020, MicroBank ha contribuït amb 153,5 milions d’euros a dur a terme 5.283 projectes, dades que representen un augment del 94% en el número d’operacions i del 41,4% en l’import. Tot i la seva recent creació, aquestes línies suposen ja el 17% del capital concedit pel banc.

 

Banca socialment responsable 

MicroBank dona resposta a diferents segments de població que no tenen suficientment cobertes les seves necessitats financeres. Té un paper determinant en el Pla de Banca Socialment Responsable de CaixaBank, en el que té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l’accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com d’enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com únic accionista de MicroBank, CaixaBank dona suport al seu banc social des de la seva creació, atorgant el finançament necessari pel creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de les prop de 4.000 oficines de la xarxa comercial de CaixaBank per posar a disposició del client tota la gamma d’opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

En la concessió dels microcrèdits col·laboren també de manera activa més de 300 entitats per tota Espanya que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a banda d’assessorar i realitzar un seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport d’algunes de les principals institucions europees dedicades al foment de l’emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d’Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) i el Banc Europeu d’Inversions (BEI).

Durant el 2020, MicroBank ha donat un nou impuls a l’entitat per afrontar els reptes i objectius plantejats: inclusió financera, foment de l’activitat productiva i generació d’impacte social.


Més d’un milió de préstecs atorgats 

El banc ha registrat un creixement rellevant de la seva activitat des de la seva creació, l’any 2007, fins arribar a una cartera de préstecs superior als 1.832 milions d’euros. La consecució d’aquesta xifra il·lustra l’aposta de MicroBank per facilitar el finançament de persones amb dificultats d’accés al sistema creditici tradicional. Des de l’inici de la seva activitat, MicroBank ha concedit 1.064.874 préstecs, als que ha destinat 6.467 milions d’euros.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari