La Moncloa nega que hagi tancat un acord sobre el CGPJ amb el PP

Els populars asseguren que el PSOE s'ha avingut a deixar fora Unidas Podemos

Pedro Sánchez i Pablo Casado
Pedro Sánchez i Pablo Casado

La Moncloa ha negat que hagin tancat les negociacions amb el PP per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) després que el secretari general dels populars, Teodoro García Egea, assegurés que els socialistes havien acceptat la condició plantejada pel PP d’excloure de l’acord Unidas Podemos.

Des de la presidència del govern d’Espanya s’ha difós que les negociacions segueixen obertes i que no s’ha tancat cap acord sobre els futurs integrants del CGPJ.

Segons García Egea, però, l’acord estaria a punt de segellar-se amb les condicions que volia el líder del PP, Pablo Casado, entre les quals destacava que en quedés fora el soci del govern del PSOE, Unidas Podemos, per bé que aquesta coalició electoral no havia format part fins ara dels contactes entre el govern i el principal partit de l’oposició.

No obstant això, el dirigent popular també ha reconegut que volen seguir avançant, per exemple, pel que fa a la retirada de la proposta per rebaixar la majoria necessària per renovar el CGPJ, que permetria enllestir-la al marge del PP.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari