Joan Ollé, apartat de l’Institut del Teatre per les denúncies d’abusos

Alumnes i exalumnes denuncien l'assetjament sexual de professors i demanen la dimissió de la direcció

L’Institut del Teatre ha decidit apartar temporalment el director teatral Joan Ollé com a professor després de les denúncies fetes públiques pel diari Ara de presumpte assetjament sexual i abús de poder. Així ho ha decidit la Junta de Govern extraordinària de l’entitat, reunida aquest dilluns al matí, que també ha anunciat que obrirà una investigació.

Mentrestant, alumnes i exalumnes de l’Institut han exigit en un acte de protesta la dimissió de la direcció, encapçalada per Magda Puyo.

El diari Ara va treure a la llum aquest diumenge el testimoni d’una vintena d’alumnes que apunten que en els últims 30 anys hi ha hagut una sèrie de professors amb aquestes conductes, entre els quals també hi ha Jorge Vera i Berty Tovías. Segons el rotatiu, els professors “han abusat del seu poder davant dels estudiants amb comentaris humiliants i de caràcter sexual, fins i tot assetjant-los i en algun cas abusant-ne sexualment amb tocaments”.

Les víctimes també parlen de “maltractament psicològic reiterat i estructural” i d’una situació sense “fets aïllats” que afectaria una dotzena de professors però, sobretot Joan Ollé.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides