El sindicat dels Mossos SAP-Fepol li diu a la CUP que qui genera la violència “són els violents”

El cupaire Carles Riera diu que "pot haver-hi infiltració policial" darrere dels saquejos a comerços per part dels manifestants

El sindicat dels Mossos d’Esquadra SAP-Fepol afirma que no permetran que cap representant polític situï la policia catalana com a causants de la violència que estan patint diferents ciutats catalanes amb les manifestacions de suport al raper lleidatà Pablo Hasél. Així s’ha expressat, en declaracions a Ràdio 4, la portaveu del sindicat SAP-Fepol, Imma Viudes, qui ha defensat que “el cos de Mossos no genera violència, qui la genera són els violents”.

Viudes ha exigit “que els polítics facin política i ens deixin fora d’aquest debat”. En aquest sentit, la portaveu del sindicat policial ha assegurat que per adreçar l’actual situació de violència als carrers cal que els responsables polítics deixin de fer declaracions incendiàries, en referència directe a les declaracions fetes pel dirigent de la CUP, Carles Riera, també a Ràdio Nacional a Catalunya.

Carles Riera ha afirmat “haurem d’estudiar-ho i investigar-ho amb deteniment, podem haver-hi indicis, poden haver-hi pistes que indiquin que darrere d’alguns d’aquests esdeveniments, Palau de la Música, alguns robatoris a comerços pot haver-hi una provocació policial, pot haver-hi infiltració policial per provocar aquest tipus d’espiral de violència”.

El dirigent de la CUP ha defensat les mobilitzacions a favor de Hasél afirmant que són “necessàries” i que com que “hi ha acumulació de malestar important, és lògic que siguin contundents”. En aquest sentit, Riera ha afirmat que “en l’origen de la violència sempre hi ha una actuació policial desproporcionada”, i que “no es pot comparar cap violència amb què una persona perdi un ull”.

Riera ha reblat que “els Mossos de forma general i la BRIMO en particular és un cos altament militaritzat”, i que “cal una desmilitarització i una democratització” de la policia catalana. De fet, Riera a reiterat que la CUP aposta per dissoldre la BRIMO, la brigada mòbil dels Mossos que actua com unitat antiavalots de la policia de la Generalitat.

De fet, la CUP ha afirmat reiteradament que uns dels elements de negociació que ha posat sobre la taula per poder concretar un nou govern independentista a la Generalitat és la modificació del model policial català, del qual vol fer desaparèixer la unitat antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides