Aragonès condemna els aldarulls, defensa els Mossos i vol calma

El vicepresident demana que les manifestacions siguin pacífiques i avança que analitzaran les actuacions fetes

Pere Aragonès

Després d’una setmana de protestes i aldarulls contra l’empresonament de Pablo Hasél i per la llibertat d’expressió, el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, ha comparegut per fer una crida a la calma i a “abordar l’origen dels malestars” que porten els ciutadans a manifestar-se.

Aragonès ha iniciat el discurs reiterant el “suport a tots els servidors públics que treballen per garantir la seguretat” i ha assegurat que si hi ha “actuacions incorrectes” per part de la policia, “s’analitzaran i s’actuarà d’acord amb els procediments establerts per garantir la bona praxi”.

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat ha demanat no criminalitzar els manifestants i ha diferenciat les mobilitzacions per la llibertat de Hasél dels grups minoritaris que protagonitzen el pillatge i els enfrontaments amb la policia.

“El saqueig d’un comerç, cremar mobiliari urbà o l’enfrontament amb treballadors públics no són llibertat d’expressió”, ha afirmat. També ha demanat que les manifestacions siguin pacífiques.

Sobre el model d’ordre públic a Catalunya, Aragonès ha insistit que aquest debat s’ha de tenir al Parlament, “amb serenitat i no a cop calent”. Per això ha demanat que no es converteixi en un “pim-pam-pum polític”. Això sí, s’ha mostrat partidari de mantenir un cos especialitzat com la Brimo i que tingui material per a aquests casos, en referència a l’ús del foam per part dels antiavalots.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides