A quin càrrec aspira Laura Borràs?

Laura Borràs

No podrà ser la primera dona presidenta de la Generalitat. Els resultats del 14-F li van donar l’esquena i el seu partit, Junts x Catalunya (JxCat), va quedar en tercera posició, per darrere del PSC i ERC. Ara, Laura Borràs intenta convertir-se en presidenta del Parlament de Catalunya.

Aquesta és la seva aposta política personal i així s’ha fet arribar a ERC, en el cas que acabés prosperant una reedició del bipartit que ha governat la Generalitat aquesta passada legislatura, fet altament improbable a hores d’ara. Des dels rengles de JxCat han sortit altres noms per ocupar aquest càrrec, com els de Josep Costa (que, de moment, ni tan sols és diputat) o Meritxell Budó, però Laura Borràs vol aprofitar el seu lideratge per imposar el seu dret.

Considera que com a presidenta del Parlament, estarà més “blindada” per afrontar el procediment judicial en el qual està imputada, per presumpta corrupció en l’adjudicació de contractes quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). En deixar de ser diputada al Congrés, el seu cas passarà a mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Després de la jornada del 14-F, el Parlament s’ha de constituir en els 20 dies hàbils posteriors. El termini límit per escollir la nova presidència i la Mesa de la cambra és el pròxim 12 de març. L’elecció d’aquests càrrecs ja donarà una pista sòlida per saber els possibles pactes per a la investidura i la formació del pròxim Govern de la Generalitat.

El debat per a la investidura s’ha de celebrar, com a màxim, el 26 de març. En cas de no haver-hi acord, s’haurien de convocar eleccions novament, que serien el mes de juliol.

De moment, la candidatura de Laura Borràs a la presidència del Parlament xoca amb les suspicàcies d’ERC, que temen que vulgui convertir el seu càrrec en un “xou” i, teledirigida des de Waterloo, fer impracticable el normal funcionament de la institució.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

2 comentaris a “A quin càrrec aspira Laura Borràs?”

  1. Suposu d’aquí 4anys si ho serà, o 8, depèn ERC amb qui pacti.. Aquests tb poden pujar o baixar les properes. En principi es veia que acceptaven a Aragonès president Laura Borràs i contents. Espero ERC JxC i CUP es posin d’acord.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides