Sàmper comunica als Mossos que vol dur el debat sobre el sistema d’ordre públic al Parlament

El conseller d'Interior s'ha reunit amb els sindicats del cos policial intentant tancar la polèmica en el cas Hasél

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, s’ha reunit aquest diumenge amb tots els sindicats dels Mossos d’Esquadra per abordar la situació generalitzada de malestar dins del cos policial després de la cinquena nit consecutiva d’aldarulls en les protestes en suport al raper lleidatà Pablo Hasél.

Sàmper ha comunicat als sindicats la seva intenció de traslladar el debat sobre el sistema d’ordre públic al Parlament amb la voluntat de protegir el cos. A més, ha afegit que el que pretén amb aquesta decisió “és extreure als Mossos del debat polític” en un moment en què s’estan produint negociacions entre els diferents partits per formar el nou Govern i que la CUP ha demanat un canvi radical de model de seguretat pública.

Abans de la trobada, en declaracions a RAC1, el conseller ha volgut precisar que la intervenció que ha fet la policia catalana aquests dies de disturbis, que s’ha saldat amb una persona ferida de gravetat, “ha estat la millor” que es podia fer amb els mitjans que té al seu abast.

D’aquesta manera, el conseller ha volgut tancar la polèmica desfermada després que afirmés recentment que “una manifestació al segle XXI no pot acabar amb una persona lesionada de gravetat” i es mostrés a favor d’una revisió “urgent” del model d’ordre públic. Així mateix, el partit del conseller, Junts, va titllar d'”inacceptable” la intervenció policial durant els disturbis, cosa que ha contribuït al profund malestar que sent el cos policial.

El conseller també ha admès que se sent sol. “La solitud del conseller d’Interior és enorme”, ha assegurat, al mateix temps que ha afegit que “va faltar contundència” de “totes les forces polítiques i socials” per demanar que les protestes a favor de la llibertat de Hasél no derivessin en disturbis.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.