Primera reunió entre ERC i Junts per abordar un acord de govern

Coincideixen en allargar la mà a la CUP després de trobar-se i encetar oficialment les converses

Pere Aragonès i Laura Borràs

Esquerra Republicana i Junts per Catalunya s’han reunit avui per trencar el gel i obrir les converses postelectorals. Els dos partits coincideixen a valorar la reunió com a “positiva” i han acordat obrir una “nova etapa” en l’independentisme. S’han emplaçat a seguir treballant en aquesta direcció i Junts ha subratllat en un comunicat la seva “aposta per un acord entre les forces independentistes parlamentàries”, el que suposaria excloure els comuns, amb qui no volen compartir executiu.

Els dos socis de l’actual executiu s’han emplaçat a una nova reunió de treball, que se celebrarà els pròxims dies, i coincideixen a destacar que “caldrà allargar la mà a més forces”, en referència a la CUP.

El partit de Carles Puigdemont es mostra convençut que s’arribarà a acords “en tots els espais institucionals” on l’independentisme té representació. L’objectiu, afegeixen, és avançar cap a la independència d’acord amb “el mandat expressat a les urnes el passat diumenge 14 de febrer”.

El comunicat també parla d’una “nova derrota dels poders de l’Estat” als quals acusen de voler apartar l’independentisme de les institucions. Els dos partits han destacat com “un gran èxit del moviment independentista” l’avanç sostingut en cada nova elecció, posant especial èmfasi en què s’hagi pogut passar de 70 a 74 diputats i que per primera vegada s’hagi superat la barrera del 50% de suport als partits independentistes.

El partit encapçalat per Pere Aragonès parla d’unes “eleccions imposades” per l’Estat espanyol on l’independentisme s’ha reivindicat un cop més com l’opció majoritària.

Tot i que aquesta primera trobada ha estat “positiva”, Aragonès ha emplaçat Junts, CUP i comuns a abandonar les “excuses” per impulsar la nova “Generalitat republicana” que es basi en un govern ampli. Ho ha fet en una intervenció durant el Consell Nacional d’ERC, on ha tornat a insistir en fer possible un govern entre les forces independentistes i les que defensen el dret a l’autodeterminació i l’amnistia.

(Visited 482 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari