Catalunya prorroga les restriccions, però es permeten les extraescolars a Infantil i Primària

Les mesures s'allargaran fins el diumenge 28 de febrer

El Procicat ha decidit allargar les restriccions actuals per la covid-19 fins el proper diumenge 28 de febrer, però permet que, a partir del proper dilluns, tornin a posar-se en marxa les activitats extraescolars i de lleure educatiu (esplais, caus…) dirigides a les etapes d’Infantil i Primària. El govern català ha apostat també per equiparar l’esport federat i els consells esportius de manera que puguin entrenar més de 6 persones i participar en les competicions permeses.

En un comunicat, el Procicat ha assegurat que aquesta flexibilització busca la represa de “determinades activitats de caire social, sempre evitant l’aglomeració de persones i la interacció entre diferents bombolles”. Així mateix, remarquen que “la tendència a l’aplanament” de la pandèmia, l’alta pressió assistencial i la presència de la variant britànica són els elements que expliquen perquè s’han allargat una setmana més les mesures restrictives.

Pel que fa a les restriccions que es mantenen vigents, els restaurants i els bars podran obrir de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h. Durant la resta del dia, aquests establiments podran fer menjar per emportar i/o lliuraments a domicili.

En l’àmbit comercial, no es modifica el 30% de l’aforament pel petit comerç, que haurà de seguir tancat el cap de setmana; també, els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2.

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions seguiran oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts es mantenen també a la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima.

Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació òptima.

En l’àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats poden seguir oberts amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta; els que són a l’aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50% i control d’accés.

Finalment, roman vigent el confinament perimetral i el toc de queda (22h a 6h).

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides