Vicent Sanchis i Toni Soler, jutjats el dia 23 per negar el dret de rèplica a Joan Coscubiela

‘Està passant’ va donar a entendre que l’ex-dirigent dels comuns va ser membre del consell d’administració d’Endesa, la qual cosa és falsa, però el director del programa no va voler rectificar

Imatge del programa 'Està passant' en què es va presentar Joan Coscubiela com a membre del consell d'administració d'una empresa elèctrica

El director de TV3, Vicent Sanchis, i el director i presentador del programa Està passant, Toni Soler, han estat cridats a comparèixer el proper dimarts dia 23 als jutjats per haver negat el dret a rèplica a l’exportaveu dels comuns al Parlament, Joan Coscubiela. Al programa emès el passat 12 de gener, Toni Soler i Jair Domínguez, que exerceix com a co-presentador, van criticar el cost del rebut de la llum i van fer broma dient que el govern espanyol podia aconseguir abaratir-lo telefonant a qualsevol dels polítics retirats que han passat a formar part del consell d’administració d’una empresa elèctrica. Entre els dos van fer un llistat d’aquests polítics, entre els quals van incloure l’exportaveu parlamentari de Catalunya Si Que Es Pot. La conversa entre els dos presentadors va acabar amb Jair Domínguez dient que “tampoc és que tots els polítics vulguin acabar al consell d’administració d’una elèctrica”.

Arran d’aquestes afirmacions en directe per TV3, Joan Coscubiela va enviar un burofax a Vicent Sanchis i a Toni Soler reclamant que en set dies es llegís al programa Està passant la següent nota: “Joan Coscubiela mai ha format part del consell d’administració de cap empresa elèctrica. El fragment del programa del 12 de gener en el que incloïen Joan Coscubiela en un llistat de persones amb responsabilitats polítiques que han format part del consell d’administració de les elèctriques conté informació falsa. Així ho fem palès a petició de l’interessat que ha exercit el dret de rectificació”. En la carta a Sanchis i Soler, Coscubiela explicava que l’única vinculació que havia tingut amb una empresa elèctrica era amb Endesa, de la qual n’havia estat membre del Consell Assessor entre els anys 2006 i 2011, en representació del sindicat Comissions Obreres, sindicat del que n’havia estat secretari general. Per aquesta activitat mai no va cobrar ni dietes ni retribució de cap tipus.

A l’Està passant del 21 de gener, Soler no només no va rectificar la informació que havia donat nou dies abans sinó que la va ratificar. Va llegir el següent text: “Com a responsable del programa he de precisar que ens vam referir a Coscubiela com a exconseller d’una elèctrica, cosa que és certa, perquè Coscubiela va formar part durant anys del consell assessor d’Endesa, i no vam dir que formés part de cap consell d’administració, per tant ens ratifiquem plenament en el contingut del programa”.

Coscubiela es va sentir traït i va decidir recórrer als jutjats perquè s’emeti la rectificació que va demanar. A més, exigeix que aquesta rectificació es llegeixi sense comentaris del presentador, tal i com determina la llei orgànica que regula el dret de rèplica. Així mateix, reclama que la rectificació es difongui també per les xarxes socials de TV3 i de l’Està passant on van aparèixer les actuacions denunciades.

No serà la primera vegada que Toni Soler ha de passar pels jutjats per culpa de l’Està passant. L’11 de desembre de l’any passat ho va haver de fer juntament amb Jair Domínguez i un altre col·laborador del programa, Magí García, arran d’una denúncia del Sindicat de Policies de Catalunya per haver qualificat de gossos els Mossos d’Esquadra. En aquella ocasió, tots tres van coincidir a dir que s’havien equivocat i van demanar disculpes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides