CCOO i UGT exigeixen mesures econòmiques i socials al nou Parlament i al govern central

Reclamen l’aprovació immediata d'uns nous pressupostos catalans i a Pedro Sánchez que augmenti el SMI o que derogui les reformes laborals

Un manifestant porta una bandera de CCOO
Un manifestant porta una bandera de CCOO

CCOO i UGT es mobilitzen aquest dijous a les quatre capitals catalanes per reclamar al nou Parlament de Catalunya que activi immediatament l’aprovació d’uns nous pressupostos i perquè el govern central faci efectiu el seu compromís d’augmentar el salari mínim interprofessional (SMI) fins al 60% de la mitjana salarial, i de derogar les reformes laborals i la de les pensions del 2013.

Ambdues organitzacions sindicals creuen que és imprescindible l’aprovació d’uns comptes a Catalunya per reactivar l’economia, mantenir l’ocupació i generar nous llocs de treball de qualitat, reforçar el sistema sanitari i les residències de persones grans o dependents, i protegir 1.700.000 persones del risc de pobresa, ampliant els ajuts i la renda garantida de ciutadania (RGC).

Sota el lema ‘Ara toca!’, CCOO i UGT també demanen al govern central una llei per regular les plataformes digitals, una llei de transparència salarial i un pla de xoc contra la sinistralitat.

Els dos sindicats creuen que amb l’arribada de la pandèmia al pic de la tercera onada “les patronals i els governs estan impedint mesures estratègiques i essencials per a la igualtat social i la distribució de la riquesa.”

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari