CCOO i UGT exigeixen mesures econòmiques i socials al nou Parlament i al govern central

Reclamen l’aprovació immediata d'uns nous pressupostos catalans i a Pedro Sánchez que augmenti el SMI o que derogui les reformes laborals

Un manifestant porta una bandera de CCOO
Un manifestant porta una bandera de CCOO

CCOO i UGT es mobilitzen aquest dijous a les quatre capitals catalanes per reclamar al nou Parlament de Catalunya que activi immediatament l’aprovació d’uns nous pressupostos i perquè el govern central faci efectiu el seu compromís d’augmentar el salari mínim interprofessional (SMI) fins al 60% de la mitjana salarial, i de derogar les reformes laborals i la de les pensions del 2013.

Ambdues organitzacions sindicals creuen que és imprescindible l’aprovació d’uns comptes a Catalunya per reactivar l’economia, mantenir l’ocupació i generar nous llocs de treball de qualitat, reforçar el sistema sanitari i les residències de persones grans o dependents, i protegir 1.700.000 persones del risc de pobresa, ampliant els ajuts i la renda garantida de ciutadania (RGC).

Sota el lema ‘Ara toca!’, CCOO i UGT també demanen al govern central una llei per regular les plataformes digitals, una llei de transparència salarial i un pla de xoc contra la sinistralitat.

Els dos sindicats creuen que amb l’arribada de la pandèmia al pic de la tercera onada “les patronals i els governs estan impedint mesures estratègiques i essencials per a la igualtat social i la distribució de la riquesa.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.