Calvo retreu a Echenique que encoratja protestes violentes

La vicepresidenta reclama responsabilitat al portaveu parlamentari d'Unidas Podemos

Pablo Hasél
Pablo Hasél

La vicepresidenta primera del govern d’Espanya, Carmen Calvo, ha manifestat el seu rebuig al suport públic expressat pel portaveu parlamentari d’Unidas Podemos, Pablo Echenique, a les mobilitzacions de protesta per l’empresonament del raper Pablo Hasél, durant les quals s’han produit incidents violents en diversos punts de Catalunya i Madrid.

En una entrevista concedida aquest dijous a la Cadena SER, Calvo ha considerat que és “molt diferent” defensar la llibertat d’expressió que “encoratjar una situació amb ferits i detinguts”, i ha destacat que les manifestacions per reclamar la llibertat de Hasél no s’havien comunicat a les autoritats.

Així mateix, també en referència al dirigent de Podemos, la vicepresidenta ha dit que els càrrecs públics han de separar el seu propi pensament de l’exercici de la seva responsabilitat, i ha afirmat que la convivència depèn del compliment de les normes.

Echenique havia expressat a les xarxes socials “tot el meu suport als joves antifeixistes que estan demanant justícia i llibertat d’expressió als carrers”, tant a Barcelona com a la Puerta del Sol de Madrid.

El portaveu d’UP, a més, havia assenyalat que “la violenta mutilació de l’ull d’una manifestant ha de ser investigada i s’han de depurar responsabilitats amb contundència”, referint-se al cas de la ferida més greu per la resposta policial amb projectils de foam als aldarulls de Barcelona, sobre el qual els Mossos d’Esquadra han iniciat una investigació.

La segona nit d’aldarulls durant les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél s’ha saldat amb una trentena de detinguts a Catalunya i una vintena més a Madrid. El Servei d’Emergència de la Generalitat (SEM) va comptabilitzar set assistències a ferits amb dos trasllats, i sis persones afectades en estat lleu i una en estat menys lleu, a Barcelona. A Lleida, el balanç de la passada nit va ser d’una assistència a una persona que es trobava en estat lleu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides