Augmenten els pacients ingressats per covid-19 a les UCI malgrat el descens de la pressió hospitalària a Catalunya

Les dades notificades pel Departament de Salut indiquen un fre en el descens del coronavirus

Coronavirus

Catalunya ha registrat aquest dijous un augment de pacients amb covid-19 a les UCI (+4) malgrat el descens de la pressió hospitalària (-64). En aquest sentit, actualment romanen hospitalitzats 2.117 malalts, dels quals 616 es troben a les unitats de crítics.

D’altra banda, els indicadors epidemiològics indiquen que la pandèmia està experimentant un fre en el seu descens a Catalunya. La velocitat de propagació del virus (Rt) ha crescut per tercer dia consecutiu i s’ha situat a 0,85 després de sumar una centèsima en les últimes hores. Això vol dir que, de mitjana, 100 persones en contagien a 85. Per la seva part, el risc de rebrot es troba estancat en els 274 punts com aquest dimecres. Cal recordar que a partir dels 200 punts les xifres un risc molt elevat que l’epidèmia es descontroli.

Així mateix, Salut ha comunicat 1.862 positius (aquest dimecres se’n van diagnosticar 1.851) i 59 defuncions (ahir, 51). Des de l’inici de la pandèmia, s’han comptabilitzat a Catalunya 540.908 casos i 20.371 morts.

Pel que fa a la campanya de vacunació a Catalunya, 271.532 persones han rebut la primera dosi mentre que 175.397 ja s’han posat la segona.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari