Augmenten els pacients ingressats per covid-19 a les UCI malgrat el descens de la pressió hospitalària a Catalunya

Les dades notificades pel Departament de Salut indiquen un fre en el descens del coronavirus

Coronavirus

Catalunya ha registrat aquest dijous un augment de pacients amb covid-19 a les UCI (+4) malgrat el descens de la pressió hospitalària (-64). En aquest sentit, actualment romanen hospitalitzats 2.117 malalts, dels quals 616 es troben a les unitats de crítics.

D’altra banda, els indicadors epidemiològics indiquen que la pandèmia està experimentant un fre en el seu descens a Catalunya. La velocitat de propagació del virus (Rt) ha crescut per tercer dia consecutiu i s’ha situat a 0,85 després de sumar una centèsima en les últimes hores. Això vol dir que, de mitjana, 100 persones en contagien a 85. Per la seva part, el risc de rebrot es troba estancat en els 274 punts com aquest dimecres. Cal recordar que a partir dels 200 punts les xifres un risc molt elevat que l’epidèmia es descontroli.

Així mateix, Salut ha comunicat 1.862 positius (aquest dimecres se’n van diagnosticar 1.851) i 59 defuncions (ahir, 51). Des de l’inici de la pandèmia, s’han comptabilitzat a Catalunya 540.908 casos i 20.371 morts.

Pel que fa a la campanya de vacunació a Catalunya, 271.532 persones han rebut la primera dosi mentre que 175.397 ja s’han posat la segona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.