Segona nit de protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél

La indignació per la detenció es multiplica després d'una primera nit d'aldarulls en què una noia va perdre un ull

A demonstrator tries to hit a police vehicle during a protest against the arrest of Catalan rapper Pablo Hasel in Barcelona, Spain, February 17, 2021. REUTERS/Albert Gea

Segona jornada de protestes en contra de l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél. La concentració més multitudinària s’ha fet a Barcelona. La protesta ha començat als Jardinets de Gràcia i, des d’allà, ha anat baixant per Passeig de Gràcia fins al centre de la ciutat. Allà, alguns manifestants han fet barricades i han cremat contenidors. Els Mossos d’Esquadra s’hi han enfrontat.

A Lleida, més d’un miler de persones s’han manifestat pel centre de la ciutat, en una marxa improvisada fins a la presó de Lleida per reclamar l’amnistia. La manifestació no ha estat tan nombrosa com la d’aquest dimarts, que va acabar amb aldarulls, amb 8 detinguts i 14 ferits entre agents i manifestants i tres motocicletes de la Guàrdia Urbana cremades.

A Girona, unes 600 persones, segons la policia municipal, s’han concentrat a la plaça 1 d’octubre i s’han dirigit cap als jutjats. La protesta s’ha fet enmig d’un increment de la presència policial. Alguns manifestants han llançat pedres.

A Vic, on aquest dimarts alguns manifestants van atacar la comissaria dels Mossos d’Esquadra, poc més d’un centenar de persones s’han concentrat a la Plaça Major.

Aquest dimecres s’han convocat protestes a una trentena de ciutats de tot l’estat. A Madrid, hi ha hagut corredisses i càrregues policials en la protesta per reclamar la llibertat de Hasél. Mig miler de persones s’han concentrat a la Puerta del Sol en contra de l’empresonament del músic. Amb pancartes contra la “llei mordassa” i demanant “llibertat d’expressió”, els manifestants han mantingut enfrontaments verbals amb la policia.

En la protesta de Barcelona d’ahir, una manifestant va perdre un ull i serà operada en les pròximes hores. Segons el centre Irídia pels drets humans, la jove va rebre l’impacte d’una bala de foam.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides