ERC i la CUP enceten la ronda de reunions per formar Govern

Proposen que el procés faci un gir a l'esquerra i acorden tornar-se a reunir la pròxima setmana

ERC i la CUP s’han reunit per primera vegada aquest dimecres al migdia per explorar el marge d’entesa per formar Govern. Ha estat una primera presa de contacte que ha servit per acordar que hi haurà una segona trobada la setmana que ve i per constatar que els resultats del 14 de febrer avalen un gir a l’esquerra del procés. Les dues formacions han intercanviat punts de vista sobre la situació econòmica i sobre les vies per avançar cap a la República.

Per part de la CUP, hi han assistit els diputats electes Carles Riera, Eulàlia Reguant, Pau Juvillà i Xavier Pellicer. Per part d’ERC, hi han anat la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta; el president del Consell Nacional, Josep Maria Jové; el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, i la número dos dels republicans, Laura Vilagrà.

La trobada s’ha celebrat després que les dues principals corrents internes de la CUP, Poble Lliure i Endavant, s’hagin posicionat sobre quin paper ha de tenir la formació després del 14-F. Poble Lliure, més pragmàtic, és partidari d’acordar un programa de mínims que permeti facilitar un govern independentista, mentre que Endavant descarta aquesta opció i aposta perquè els nou diputats cupaires es mantinguin a l’oposició.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.