El suport al nou govern divideix la CUP

Poble Lliure es mostra favorable pero Endavant és contrària a fer de "crossa" d'ERC i Junts

Imatge de campanya de la CUP
Imatge de campanya de la CUP

Els dos corrents principals de la CUP, Endavant i Poble Lliure, discrepen sobre si la formació independentista anticapitalista, que pretén treure partit dels seus nou diputats per condicionar la nova legislatura, ha de facilitar un nou govern d’ERC i Junts.

Endavant ha evidenciat la seva desconfiança envers ERC i Junts rebutjant no només que la CUP se sumi a un executiu independentista, adduint que no volen formar part “de cap govern autonomista”, sinó també manifestant que no han de ser “la crossa per a les retallades i privatitzacions”. I “encara menys, avalar la idea que l’autodeterminació l’aconseguirem a través d’un procés de negociació amb l’Estat”, ha afegit aquesta organització.

Poble Lliure, en canvi, s’ha mostrat favorable a “contribuir a la formació d’un nou govern que presenti un programa de mínims”, en el qual situen un pla de rescat social i un altre de “desconnexió de l’Estat” que culmini en un referèndum d’autodeterminació l’any 2025 reconegut internacionalment.

Endavant i Poble Lliure, així doncs, tornen a discrepar públicameent sobre una qüestió rellevant, com ja va succeir amb relació a la investidura d’Artur Mas i a la possibilitat de presentar-se a les eleccions generals, decisió que Poble Lliure va adoptar en solitari contra el criteri de la CUP i que, finalment, també la CUP ha acabat adoptant, ja que s’ha acabat presentant als darrers comicis generals.

Aquestes diferències emergeixen després que la cap de llista cupaire per Barcelona, Dolors Sabater, fos desautoritzada pel partit en mostrar-se disposada durant la campanya a entrar en un futur govern independentista, i que la diputada al Congrés Mireia Vehí digués aquesta setmana que “no descartem res”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.