La Fiscalia investiga si Vox va cometre delicte d’odi amb la campanya “Stop Islamització”

Obre diligències arran de les denúncies de la comunitat musulmana a Catalunya

Ignacio Garriga i Santiago Abascal
Ignacio Garriga i Santiago Abascal

La Fiscalia de Barcelona ha iniciat una investigació per determinar si Vox va cometre un delicte d’odi amb la campanya “Stop Islamització”, engegada el 27 de gener a les xarxes socials. L’obertura de diligències té el seu origen en la denúncia per delictes d’odi presentada per la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i Musulmans contra la Islamofòbia.

Vox alertava amb aquella campanya, desplegada just abans de la campanya electoral, que Catalunya corria “perill d’islamització”, incloent-hi imatges dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 2017.

Les entitats islàmiques de Catalunya han denunciat que el partit ultradretà hi va associar l’islam i els musulmans amb el terrorisme, i que la campanya va nodrir el racisme i la xenofòbia contra els musulmans.

Twitter va suspendre el compte de Vox, que es va querellar contra aquesta xarxa social i la seva responsable a Espanya, Nathalie Picquot, a qui van acusar de vulnerar la seva llibertat d’expressió en període electoral.

Vox va aconseguir entrar diumenge al Parlament de Catalunya com la quarta força, ja que va obtenir 11 diputats amb 217.000 vots, i va ser la candidatura més votada a Vilamalla (Alt Empordà), i la Pobla de Mafumet (Tarragonès).

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari